Συνελήφθη αστυνομικός για προώθηση μεταναστών

Στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2023 7:50

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αστυνομικός που υπηρετεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης από συναδέλφους του της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας.


Πληροφορίες του Voria.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για αξιωματικό, ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τη διέλευση από τον έλεγχο διαβατηρίων μεταναστών με πλαστά χαρτιά, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η υπόθεση της σύλληψης στη Θεσσαλονίκη να συνδέεται με αυτή του Έβρου και τη σύλληψη των πέντε συνοριοφυλάκων, οι οποίοι απολογούνται στον ανακριτή Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία σε βάρος του αξιωματικού που υπηρετούσε στον έλεγχο διαβατηρίων και το μεσημέρι, οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψής του. Δεν είχαν γίνει όμως γνωστές λεπτομέρειες για την ακριβή εμπλοκή του. Αστυνομικοί έχουν χαρακτηρίσει τις προωθήσεις μεταναστών μέσω του αεροδρομίου ως «δευτερογενή μεταναστευτικά κύματα». Αρκετοί μετανάστες επιλέγουν αυτή την οδό χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα για τη μετάβασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μάλιστα, στο παρελθόν οι γερμανικές Αρχές είχαν ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα, καθώς συλλαμβάνονταν διαρκώς στα γερμανικά αεροδρόμια μετανάστες με πλαστά διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών. Συνέπεια αυτού ήταν να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στη Γερμανία σε όσα αεροπλάνα έφταναν από την Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass