ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Λουκέτο σε 4 τουριστικά καταστήματα

* Τέλειωσε το πάρτι στις τουριστικές περιοχές, διαμηνύει ο Στουρνάρας

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:01
ΑΘΗΝΑ
Τρία κέντρα διασκέδασης και ένα ψητοπωλείο σφραγίζονται για 48 ώρες έπειτα από ελέγχους του ΣΔΟΕ στους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις.
Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, το ΣΔΟΕ εντόπισε φορολογικές παραβάσεις σε ένα beach bar της Καβάλας, ένα μπαρ στην Ηγουμενίτσα, ένα κέντρο διασκέδασης στην Πτολεμαΐδα και ένα ψητοπωλείο στη Μυτιλήνη.
Οι επιχειρήσεις σφραγίστηκαν παρουσία των αστυνομικών αρχών και συγχρόνως ενημερώθηκαν οι εισαγγελείς υπηρεσίας των αντίστοιχων περιοχών.
Συνεχείς είναι οι έλεγχοι σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και κάθε είδους καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής.
Συνολικά βεβαιώθηκαν 128 παραβάσεις και συνελήφθησαν 21 άτομα που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.
Από το σύνολο των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, 29 αφορούσαν φορολογικές και διοικητικές παραβάσεις, 67 συνδέονται με παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 14 για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων, 9 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, ενώ, επιπλέον, διαπιστώθηκαν τέσσερις διοικητικές παραβάσεις για μη καταχώρηση προσωπικού στο ΙΚΑ, τρεις για τροποποίηση ουσιωδών όρων λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και δύο για στέρηση τιμοκαταλόγων σε κατάστημα.
Όσον αφορά τους συλληφθέντες, οι εννέα εξ αυτών κατηγορούνται για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλοι πέντε για διατάραξη κοινής ησυχίας κατόπιν ηχομέτρησης.
Ακόμη, τρία άτομα συνελήφθησαν για τροποποίηση των ουσιωδών όρων λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δύο για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ένας για οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια μέθης, ενώ, για ένα άτομο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του τελευταίου 24ωρου ελέγχθηκαν 261 άτομα και 347 οχήματα, ενώ, όπως επισημαίνεται οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν.
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 4000 ΕΛΕΓΚΤΕΣ
Σαφές μήνυμα ότι «πάρτι της φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές τελειώνει» στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή περιστατικά όπως αυτό του νυχτερινού κέντρου στη Χαλκιδική.
Σε δηλώσεις του στο Έθνος της Κυριακής υπογραμμίζει ότι «σκοπεύουμε να κλείσουμε όλα τα παράθυρα του νόμου» και σημειώνει ότι, μέχρι τώρα, οι παράνομοι καταστηματάρχες εκμεταλλεύονταν τα παράθυρα του νόμου και προτιμούσαν το πρόστιμο παρά το κλείσιμο του καταστήματος.
«Εκμεταλλεύονται τα παραθυράκια και συνεχίζουν να κλέβουν» προσθέτει χαρακτηριστικά.
Ακόμη ο υπουργός αναφέρει ότι ενεργοποιούνται 4.000 ελεγκτές από τις εφορίες για να δοθεί σε όλους σαφές μήνυμα ότι «μπαίνει τέρμα στην κλοπή του κράτους».
ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ
Περισσότερους από 25.000 ελέγχους σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες που κρύβουν συστηματικά εισοδήματα θα πραγματοποιήσει έως το τέλος του έτους το ΣΔΟΕ προκειμένου, όπως λένε αρμοδίως, να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία και να απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.
Το φαινόμενο φοροδιαφυγής έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με τους ελεγκτές να μην προλαβαίνουν να κόβουν πρόστιμα σε καταστήματα, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Το μήνυμα που στέλνει η πολιτική ηγεσία στους φορολογούμενους είναι σαφές: «Ζητάτε αποδείξεις για να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές».
Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος στο Βήμα της Κυριακής δηλώνει ότι «έως το τέλος του έτους το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στοχεύει να πραγματοποιήσει 25.000 ελέγχους που θα αφορούν όλη την οικονομική δραστηριότητα, με έμφαση στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, γιατί υπάρχουν πολλά χρήματα και θα ελεγχθεί με στοχευμένες διασταυρώσεις η προέλευσή τους».
Για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης δηλώνει στην εφημερίδα: «Όλοι οι πολίτες να συστρατευθούν στον αγώνα αυτόν και να ζητούν από όσους συναλλάσσονται να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους. Η πολιτεία, από τη δική της μεριά, έχοντας υιοθετήσει τα κατάλληλα μέσα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εφαρμόζει σε κάθε περίπτωση τον νόμο».
Μετά τα τελευταία γεγονότα εκτεταμένης φοροδιαφυγής, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των εντολών για 48ωρα «λουκέτα» σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εκδώσει ήδη 12 αποφάσεις για μηνιαία αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και αναμένεται να εκδώσει το προσεχές διάστημα άλλες 14.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass