ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Στους 110.000 οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2013 20:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:04
 
Αθήνα
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014».
Ο αριθμός των ωφελουμένων από το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στις 110.000 άτομα.
Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.
Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013.
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προέβη στην εξής δήλωση:
«H αναβίωση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για 110.000 εργαζόμενους και ανέργους συμπολίτες μας, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά να επανεκκινήσουν και να επαναφέρουν μία πολύ σημαντική κοινωνική παροχή. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός στάθηκε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπου μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία και συντονισμό δράσεων με το υπουργείο, κατάρτισε και πλέον υλοποιεί το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που από σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή».
Επίσης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θοδωρής Αμπατζόγλου, έκανε την εξής δήλωση:
«Ο νέος ΟΑΕΔ, μετά και την ενσωμάτωση στις υπηρεσίες του, των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), ανέλαβε να υλοποιήσει την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου για την αναβίωση του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού. Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχουν εκπληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να υποστηρίξουν ολικά ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».
«Το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, είναι μια φτηνή κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα», καθώς «αφορά μόνο 110 χιλιάδες δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων και 82,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε το προηγούμενο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλης.
«Είναι, δηλαδή, πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους -ανέργους- συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια. Επιπλέον, αποτελεί και κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος», προσέθεσε.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass