ΜΕΧΡΙ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ 4.712 ΑΤΟΜΑ

Καθηγητές αλλάζουν "έδρα" και ετοιμάζουν βαλίτσες

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2013 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:04
 
Αθήνα
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν βαλίτσες για να υπηρετήσουν σε άλλες σχολικές μονάδες από τον Σεπτέμβριο, αφού το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των εκπαιδευτικών που μετατάσσονται υποχρεωτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και αυτών που πλεονάζουν.
Μάλιστα, η προθεσμία για τις αιτήσεις προτίμησης «τρέχει» μέχρι τις 23 Αυγούστου.
* Οι αιτήσεις προτίμησης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ηλεκτρονική σελίδα http://teachers.exams.minedu.gov.gr
Σύμφωνα με τους πίνακες ανά περιφέρεια, περιοχή και ειδικότητα, πλεονάζουν συνολικά 6.028 εκπαιδευτικοί εκ των οποίων οι 4.712 μετατάσσονται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Παιδείας.
Ενδεικτικά, από τους 6.028 που πλεονάζουν, οι 1.266 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, οι 710 στην Κεντρική Μακεδονία και οι 580 στη Στερεά Ελλάδα.
Σχετικά με τον αριθμό αυτών που μετατάσσονται, οι περισσότεροι (1.268) μετακινούνται στην Περιφέρεια Αττικής.
Το βάρος των υποχρεωτικών μετατάξεων σηκώνουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ξένων γλωσσών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικών Σπουδών.
Η αντίδραση των ΑΝΕΛ
«Έξι χιλιάδες καθηγητές μετακινούνται μέσα σε 10 μέρες σε άλλη βαθμίδα της δημόσιας εκπαίδευσης. Η επιτυχία ή μη του μέτρου αυτού θα κριθεί τον Σεπτέμβριο» σχολίασε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνοντας:
«Αυτό που μπορούμε από τώρα να πούμε είναι πως η συγκυβέρνηση απέτυχε να συμπεριλάβει αυτές τις μετατάξεις στους περίφημους 25.000 υπαλλήλους που συμφώνησε με την τρόικα για το 2013. Και αυτό γιατί δυστυχώς τους ταύτισε με τις διαθεσιμότητες».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass