ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ –ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ*ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σταδιακά βλέπει φως η Σαντορίνη

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:06
Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της ΔΕΗ για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος ηλεκτροδότησης της Σαντορίνης μετά το νέο μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και το οποίο προκάλεσε την οργή των κατοίκων, αλλά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού.
Στο νησί βρίσκονται ήδη όπως είναι γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.
Oι δύο υπουργοί προήδρευσαν σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του νησιού ενώ παρόν ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς. Αμέσως μετά τη ανακοινώθηκε ότι ο ΕΟΤ θα διαμορφώσει άμεσα καμπάνια προβολής της Σαντορίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα σχεδιάσει την αναβαθμισμένη παρουσία του νησιού στη Διεθνή έκθεση του Λονδίνου (WTM).
«Το ατύχημα το οποίο συνέβη ήταν πρωτοφανές» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «μετά τις συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, τις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων της ΔΕΗ και την σημαντική συνεισφορά όλων των φορέων του νησιού, το αργότερο μέχρι αύριο -όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ- η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί πλήρως».
Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι «οι κρίσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν είναι το κατάλληλο μέσο για προβολή και επικοινωνία. Ιδίως όταν οι κρίσεις αυτές αγγίζουν τον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού. Οι πολίτες αξιώνουν από τους πολιτικούς ουσιαστική δουλειά και όχι ασκήσεις επικοινωνίας».
Το πρόγραμα εργασιών και διακοπών
Μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη, το ρεύμα θα φτάνει στα σπίτια και τις επιχειρήσεις εκ περιτροπής.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, εντός της ημέρας θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες ισχύος 8,5 MW, με τις οποίες θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, από το απόγευμα και σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες, θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά γεννήτριες ισχύος 2, 2.5 και 3 MW, με αποτέλεσμα το παραγωγικό δυναμικό να φθάσει στα 33,5 MW. Το μέγεθος αυτό καλύπτει τις ανάγκες δεδομένου ότι η αιχμή της ζήτησης εκτιμάται στα 31 MW.
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν επιπλέον γεννήτριες ισχύος 6 MW από τη Ρόδο οι οποίες θα εγκατασταθούν επίσης στον σταθμό παραγωγής της Σαντορίνης για εφεδρική ισχύ.
Το πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε για χθες ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) από αυτή την ώρα έχει ως εξής:
    15:00-17:00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.
    17:00-19:00: Οία, Θηρασιά, Φηρά
    19:00-21:00: Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.
    21:00-23:00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ.
    23:00-01:00:Οία, Θηρασιά, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.
Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ) καθώς και ότι το πρόγραμμα είναι απολύτως ενδεικτικό και ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαμορφώνονται αντιστοίχως και οι χρόνοι των διακοπών.
ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.
Την πρόθεσή του να καταθέσει το συντομότερο δυνατό μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα συνεχιζόμενα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος.
Όπως ανάφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζώρζος από τις 13 Αυγούστου που ενέσκηψε το πρόβλημα, ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις, ενώ θεωρούσε πως θα ετηρείτο από πλευράς της ΔΕΗ το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί.
«Βλέπουμε όμως ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα. Προασπίζοντας λοιπόν το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω, το συντομότερο δυνατό, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους» τόνισε.
*«Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη στην καρδιά της τουριστικής περιόδου αναδεικνύει υπαρκτά προβλήματα συντήρησης των μονάδων, στελέχωσης σε ειδικότητες πρώτης γραμμής και ορθολογικής κατανομή προσωπικού» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ, η οποία ζήτησε την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass