ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Τελευταίο αντίο στον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τρόλει

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:06
Αθήνα
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής έρευνας και της πραγματογνωμοσύνης, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, από του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, η κηδεία του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ.
Νωρίτερα, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου στην πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι) και πορεία προς το νεκροταφείο.
Έκλεισαν για λόγους ασφαλείας οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» μέχρις τις 7:30 το απόγευμα, ενώ απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία των τρόλεϊ με κατεύθυνση το Περιστέρι.
Λίγο πριν από την εξόδιο ακολουθία, κατά τη διάρκεια πορείας από την πλατεία Δημαρχείου προς το νεκροταφείο, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στη λεωφόρο Θηβών. Οι νεαροί προκάλεσαν φθορές στο λεωφορείο, ενώ στην προσπάθεια τους να επιβιβαστούν, διαπληκτίστηκαν με τους επιβάτες.
Μικρής έντασης επεισόδια το απόγευμα επί της οδού Τσαλδάρη στο ύψος της Φλέμινγκ. Κάποια άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, στη συνέχεια επενέβησαν τα ΜΑΤ και τους απώθησαν προς την πλατεία Δημαρχείου.
Η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 κάλεσε τους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.
Παράλληλα από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό περιστατικό.
Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες , στο πόρισμα των ελεγκτών, που πραγματοποίησαν το πρωί πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό περιστατικό, φέρεται να αναφέρεται ότι ο 19χρονος «διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην κατέβει από το τρόλεϊ. Στη συνέχεια, ο νεαρός τού ξέφυγε και έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του, ο νεαρός έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του 'πιάσει' το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί, έπεσε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Να μπει τέλος στην πολιτική που ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στο Περιστέρι.
 «Ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας:
«Η ανεργία που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ο κοινωνικός αποκλεισμός μεγάλου τμήματος της νεολαίας, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, συγκροτούν το ακραίο μνημονιακό πλαίσιο της φτώχειας, της απόγνωσης και της καταστολής».
«Ο Θανάσης Καναούτης ήταν ένας ακόμα άνεργος νέος που δεν είχε χρήματα για να καλύψει έστω και τις στοιχειώδεις ανάγκες του» υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως το κόστος των μεταφορών στις αστικές συγκοινωνίες έχει εκτοξευτεί επί ημερών μνημονίου, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει και νέα αύξηση για να συμμορφωθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις.
«Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την τραγική απώλεια του Θανάση Καναούτη και ζητά τη διεξαγωγή ουσιαστικής έρευνας για τις συνθήκες που προκάλεσαν το θάνατο του.
Παράλληλα, ζητεί «να σταματήσουν οι εξευτελισμοί και οι παράνομες κατακρατήσεις επιβατών από ελεγκτές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, την κατάργηση του μέτρου της αμοιβής των ελεγκτών με ποσοστά επί των προστίμων, τη μείωση του κόστους των μετακινήσεων για όλους, καθώς και την κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».
«Κομματική εκμετάλλευση»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε και αυτήν τη φορά να εκμεταλλευτεί ένα τραγικό θάνατο για κομματικούς λόγους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η απώλεια της ζωής του 19χρονου νέου μάς έχει συγκλονίσει όλους και θα διερευνηθεί πλήρως. Δεν προσφέρεται όμως ούτε για κομματικές παντιέρες, ούτε για ρεσιτάλ λαϊκισμού. Βέβαια, αυτήν τη φορά ο λαϊκισμός είναι πολύ βαρύτερος και αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας. Τα συνηθίζει άλλωστε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ...» επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass