ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Digea

Κόντρα για τις προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2013 20:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:06
 ΑΘΗΝΑ
Επιμένουν στη σφοδρή κριτική τους προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι Δημοσιογράφοι ΕΡΤ με κοινή τους ανακοίνωση, σχετικά με τη διαδικασία στελέχωσης του μεταβατικού φορέα της δημόσιας τηλεόρασης.
Ειδικότερα, σχετικά με τις διαβεβαιώσεις του κ. Καψή, πως δεν έγινε κανένα «μαγείρεμα» στη μοριοδότηση όσων έκαναν αίτηση να προσληφθούν στον μεταβατικό φορέα, σημειώνουν πως «οι επαναλαμβανόμενες ομολογίες - απολογίες του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή για τις επίμαχες αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης στον δήθεν δημόσιο μεταβατικό φορέα φανερώνουν το μέγεθος της αναξιοπιστίας της κατ΄ ευφημισμόν αντικειμενικής αξιολόγησης, αλλά και της σύγχυσης στην οποία έχουν περιέλθει ο ίδιος, οι συγκυβερνώντες και οι μυστικοσύμβουλοί τους, μετά από τις αποκαλύψεις και τα επικριτικά σχόλια των μέσων ενημέρωσης».
Επιπλέον, ΠΟΣΠΕΡΤ και «Δημοσιογράφοι ΕΡΤ» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, πως «τα «μαγειρέματα», τα «βολέματα» ημετέρων, οι «διαβεβαιώσεις» του τύπου «μην ανησυχείς θα ξαναδούμε την περίπτωσή σου» σε «διαμαρτυρίες για αποκλεισμούς από τη λίστα, αλλά και οι εκβιασμοί που άσκησαν και ασκούν, δεν μπορούν να κρυφτούν. Δεν μπορεί να μείνει κρυφό ότι στελέχη της ΔΤ τηλεφωνούν σε συναδέλφους που δεν έχουν καν υποβάλλει αίτηση ή δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των 577 και τους πιέζουν να ξεκινήσουν να εργάζονται χωρίς σύμβαση».
«Ο κ. Καψής , ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Κεδίκογλου, ο κ. Μάναλης, οι εταίροι της δικομματικής κυβέρνησης και όσοι συνοδοιπορούν με αυτούς , όσο είναι ακόμη σχετικά νωρίς, να εγκαταλείψουν τις μεθοδεύσεις που μόνο στόχο έχουν τη συγκάλυψη των πραγματικών τους προθέσεων για την δημόσια ραδιοτηλεόραση δηλαδή την μετατροπή της σε όργανο προπαγάνδας. Εκείνοι που αποφάσισαν το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό μαύρο της 11ης Ιουνίου δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν διαφάνεια και αξιοκρατία και το αποδεικνύουν καθημερινά», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΔΗΜΩΝ
Εν τω μεταξύ νέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.
Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου. Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σημαίνει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε όφελός ιδιωτικών συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass