ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Απογραφή ασφαλισμένων και «πόθεν έσχες» γιατρών

Πορεία κατά της κινητικότητας από εργαζόμενους σε νοσοκομεία

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2013 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:08
  
Αθήνα
Την επέκταση του ελέγχου «πόθεν έσχες» και στους γιατρούς που συνταγογραφούν για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά τους διοικητές των νοσοκομείων, καθώς και την απογραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τον Σεπτέμβριο, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο υπουργός κατήγγειλε περιπτώσεις γιατρών που εκτελούν όλες τις συνταγές σε ένα φαρμακείο ή γράφουν φάρμακα μόνο μίας εταιρείας, σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 75% και οι ίδιοι βρίσκονται δύο και τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο των γιατρών ίδιας ειδικότητας.
Ο υπουργός είπε ότι οι γιατροί που εμφανίζονται να υπερσυνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις θα ελέγχονται από τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές και επισήμανε ότι όποιος συνεχίσει να συνταγογραφεί εμπορική ονομασία, θα βγαίνει από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όσον αφορά στην απογραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει εικόνα για τους έμμεσα ασφαλισμένους και όσους έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και διευκρίνισε ότι σε πρώτη φάση θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, αλλά με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών αρχείων της ΗΔΙΚΑ, του Taxis και όσων Ταμείων διαθέτουν μητρώο.
Σε διαβούλευση για το εισιτήριο
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης του εισιτηρίου πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας το Σεπτέμβριο, εκφράζοντας ωστόσο, αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό.
«Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού» είπε.
Πρόκειται για εφαρμογή παλαιότερου νόμου, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει ετησίως στο σύστημα 115 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός έδωσε εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από το ΕΣΥ και αναμένεται μέχρι 16 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας στα οκτώ νοσοκομεία που εφαρμόζεται.
Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας είπε ότι προχωρά η εκκαθάριση των οφειλών του 2012 και ότι, μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές του Οργανισμού για το 2011.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης (ΥΠΕ) πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα, τις αλλαγές και τις συγχωνεύσεις στον χώρο της Yγείας.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, σε ένδειξη συμπαράστασης, ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από το οποίο 61 άτομα εντάσσονται στο μέτρο της κινητικότητας. Συμμετείχαν, επίσης, εργαζόμενοι που εντάσσονται στο ίδιο μέτρο από τα νοσοκομεία Παναγία, Δερματολογικό, Λοιμωδών, αλλά και εκπαιδευτικοί, συνδικάτα, βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του ΠΑΜΕ.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων έγινε δεκτή από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρ. Βεντούρη και τον υποδιοικητή της 3ης Π. Νάνο, ο οποίος και τους διαβεβαίωσε ότι «δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας» και ότι η απόφαση για το ΨΝΘ αφορά σε κινητικότητα 61 εργαζόμενων για τη στελέχωση μιας κλινικής του ΨΝΘ που θα μεταφερθεί στο Γ. Γεννηματάς - Άγιος Δημήτριος, καθώς και την κάλυψη θέσεων στο πλαίσιο αναδιάταξης προσωπικού, εντός του ίδιου οργανισμού «Γ. Παπανικολάου - ΨΝΘ» όπως προβλέπει ο νέος χάρτης υγείας.
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία των εργαζομένων, μέσω των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου, με κατάληξη στο ίδιο σημείο.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass