ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 35 ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2013 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
  
Αθήνα
Ένας καρδιοπαθής ηλικιωμένος, κάτοικος του Πόρτο Ράφτη στην Αττική, είναι ο πρώτος για φέτος ασθενής που υποκύπτει στον ιό του Δυτικού Νείλου. Από τις αρχές του χρόνου έχουν επιβεβαιωθεί 35 κρούσματα, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εμφανίζονται συμπτώματα.
Ο ηλικιωμένος, 81 ετών, έπασχε από στεφανιαία νόσο και, σύμφωνα με πληροφορίες είχε
επισκεφθεί την περασμένη Κυριακή ορισμένα από τα κέντρα υγείας της περιοχής, χωρίς όμως να διαγνωστεί λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.. Ο ασθενής κατέληξε την ίδια μέρα στο νοσοκομείο «Ελπίς».
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από τις αρχές του χρόνου και μέχρι τις 21 Αυγούστου έχουν επιβεβαιωθεί 35, από τα οποία τα 21 παρουσίασαν εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση.
Περιοχές υψηλού κινδύνου
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού στην Αττική είναι: Σπάτα - Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο - Μεσογαίας, Ραφήνα - Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή και Γαλάτσι.
Στην υπόλοιπη χώρα οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι: Μενεμένη - Αμπελόκηποι, Εύοσμος - Κορδελιό, Ωαραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου (Καβάλας).
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass