ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Η λίστα με τους 1.835 "διαθέσιμους" στο ΕΣΥ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2013 2:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
ΑΘΗΝΑ
Σε πλήρη εφαρμογή μπήκε η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας, που οδηγεί σε καθεστώς κινητικότητας 1.835 γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατέχουν σήμερα οργανικές θέσεις σε 13 νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το "Έθνος", συντονιστές του υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε καταμέτρηση των νοσηλευομένων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.
Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Υγείας σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, δεν θα γίνουν απολύσεις, καθώς οι ανάγκες του συστήματος είναι μεγάλες.
Αναλυτικά, σύμφωνα με το "Έθνος", ο αριθμός των υπαλλήλων ανά νοσοκομείο που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα:
Κεντρική Υπηρεσία υπουργείου Υγείας: 7 υπάλληλοι
Πολυκλινικη: 181
Παράρτημα Πολυκλινικής: 189
Σισμανόγλειο: 233
Αμαλία Φλέμιγκ: 300
Κωνσταντοπούλειο: 154
Νοσοκομείο Πατησίων: 176
Σπηλιοπούλειο: 29
Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα: 20
Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής: 270
Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης: 38
Νοσοκομείο Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης: 7
Παναγία Θεσσαλονίκης: 170
Κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας, κάνοντας λόγο για απολύσεις και κλείσιμο νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει, για την Παρασκευή, τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από 11πμ. έως 3μμ., και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.
Την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει, με απόφασή της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που κάνει λόγο για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο ΕΣΥ μέσω της κινητικότητας, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.
«Είναι εγκληματικό να διαλύονται νοσοκομεία και εκατοντάδες κλινικές του ΕΣΥ, όταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις οκτώ ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά, σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass