ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ενοχλημένη η Αθήνα από την «περιφρόνηση» Πούτιν

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
 
ΑΘΗΝΑ
Ασφαλώς και υπάρχει ενόχληση ανέφερε κυβερνητική πηγή με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «προβληματική» για επενδύσεις την Ελλάδα.
Αυτό έλειπε, να θεωρούμε μειονέκτημα, ότι η Ελλάδα, μετά από τόσες θυσίες του λαού της έχει αρχίσει να προσελκύει ξένες επενδύσεις, πρόσθετε η ίδια πηγή.
Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις, είχε δηλώσει νωρίτερα στον "Βήμα 99,5" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κληθείς θα σχολιάσει τη δημόσια παραίνεση Πούτιν προς τους Ρώσους επενδυτές να επενδύουν στη χώρα τους αντί στο εξωτερικό.
Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον γι την Ελλάδα και όπως γνωρίζετε πολύ καλά «οι επενδύσεις δεν ποδηγετούνται» είπε ο κ. Κεδίκογλου.
Σημειώνεται ότι ο κ. Πούτιν είχε εκφράσει την έκπληξή του που μια σοβαρή ρωσική επένδυση έγινε στην Ελλάδα που έχει οικονομικά και χρηματιστικά προβλήματα.
«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.
«Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε, χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.
«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε, ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass