ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Φωτιές από προτροπή Καμμένου για λιντσάρισμα Πάχτα

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:38
ΑΘΗΝΑ
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε το βίντεο του Πάνου Καμμένου και στο οποίο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίζεται να προτρέπει τους κατοίκους του Αριστοτέλη Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον Χρήστο Πάχτα.
Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο "όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών".
Την επίμαχη δήλωση την έκανε ο κ. Καμμένος μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απεικονίζεται να λέει: "Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον", συμπληρώνοντας: "Εμείς μαζί σας".
Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία "Πολίτες Αριστοτέλη" έδωσε στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
"Ο "πολιτικός πολιτισμός" σε όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη "συμβουλή" του", σημειώνουν οι "Πολίτες Αριστοτέλη".
ΝΔ
"Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!", σημειώνει η ΝΔ.
ΠΑΣΟΚ
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:"Η απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του εκλεγμένου Δημάρχου κ. Πάχτα, έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών.
Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές".
ΔΗΜΑΡ
Ως "άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας" χαρακτηρίζει τις προτροπές Καμμένου η ΔΗΜΑΡ.
"Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Η ρητορική του κ. Καμμένου είναι επικίνδυνη", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Απάντηση Καμμένου στο ΠΑΣΟΚ
"Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι "στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα".
"Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό για να μη θιγούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού", είπε και προσέθεσε πως "η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΕΝ κ. Βορίδη για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου τον ταυτίζει με τη Χρυσή Αυγή".
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass