ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΒΟΥΛΗΣ *ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Θετικός ο Τσίπρας σε συνεργασίες με Ρώσους

* Αμυντική συνεργασία και Συρία στη συνάντηση Αβραμόπουλου-Ματβιένκο

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40
ΑΘΗΝΑ
Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για διμερή και περιφερειακά θέματα είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Ανω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πολιτική βούληση για ανάπτυξη των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, θέση που εξέφρασε και η Ρωσίδα αξιωματούχος, τονίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι η Μόσχα επιθυμεί την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών, στηριζόμενες στον αλληλοσεβασμό.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική προσέγγιση από την κυβέρνηση στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε, όμως, ότι είναι θετικός στις διακρατικές συνέργειες που μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη διμερή συνεργασία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν ζητά και δεν πρόκειται να εξαρτήσει την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία από τις θέσεις που εκφράζουν τρίτες πλευρές, όπως η ΕΕ.
Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και έτσι θα μείνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους και θα ζητά την άδεια τρίτων για να συνεργαστεί με άλλες χώρες, διευκρίνισε.
Σύμφωνα με πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί τη Μόσχα, τον Οκτώβριο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΣΜΟΥΣΕΝ
Επίσκεψη στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα συναντηθεί με τον Γκρεγκ Άσμουσεν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Φρανκφούρτη θα έχει συνάντηση με τον Γκρεγκ Άσμουσεν στις 11.45 π.μ.
Η συνάντηση δεν αναμένεται να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, ωστόσο έχει συμβολική σημασία, καθώς η ηγεσία της ΕΚΤ δείχνει ότι επιθυμεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ελλάδα.
Στις 15:00 το μεσημέρι θα μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματος Die Linke, ενώ το βράδυ της Πέμπτης θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, με κεντρικό ομιλητή τον Όσκαρ Λαφοντέν.
Μία μέρα αργότερα, την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Βιέννη.
Το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, Μίρκο Μεσουέρ.
Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την αντιδήμαρχο Βιέννης Μαρία Βασιλάκου και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην αυστριακή πρωτεύουσα με ομιλία στο Ινστιτούτο Μπρούνο Κράισκι με θέμα: «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης».
ΜΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ
Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στη Συρία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος με την πρόεδρο της Ανω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο.
«Είστε φίλος της Ρωσίας», είπε η κ. Ματβιένκο, στον υπουργό, προσθέτοντας ότι «υπολογίζουμε στη δική σας στήριξη για τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα».
«Η επίσκεψή σας ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο που θα φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς» είπε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ και οι δύο επιβεβαίωσαν την επίσκεψη του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.
Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε, αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για τη Συρία, ότι «είναι πάγια και σταθερή θέση της Ελλάδας, από το ξεκίνημα της κρίσης, ότι πρέπει πάση θυσία να επιβληθεί πολιτική λύση», προσθέτοντας ότι «η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δύο πρόεδροι, Πούτιν και Ομπάμα, χαιρετίστηκε από τη διεθνή κοινότητα».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass