ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ –ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ

Με περικύκλωσαν και έβγαλα μαχαίρι…

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2013 3:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42
ΑΘΗΝΑ
«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...».
Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του 45χρονου ακροδεξιού Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Ο 45χρονος, που διέμενε στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών.
Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.
Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ. για οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ
Μετά τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, συνελήφθη το απόγευμα και η σύζυγός του, η οποία νωρίτερα είχε ομολογήσει πως μετά από τηλεφώνημα του Γιώργου Ρουπακιά μάζεψε και έκρυψε τα στοιχεία που συνέδεαν τον δολοφόνο με τη Χρυσή Αυγή. Μαζί της συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα.
Η γυναίκα του Ρουπακιά αρχικά είχε δηλώσει πως τα πέταξε στα σκουπίδια και στη συνέχεια ομολόγησε πως τα παρέδωσε στον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (το τελευταίο στοιχείο προκύπτει από το ρεπορτάζ του Γιώργου Σουλιώτη στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής). Συνελλήφθη επίσης μία ημεδαπή γιατί κατέθεσαν ψευδώς σε σχέση με τα αντικείμενα που απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη. Για παράβαση του νόμου περι όπλων συνελήφθη ο υπεύθυνος της Τ.Ο της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά που είχε στην κατοχή του πτυσσόμενο γκομπ. Συνολικά μέχρι τώρα έχουν γίνει και 9 προσαγωγές
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass