ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 34ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Με φονική «γραμμή» η Χρυσή Αυγή

Ερευνες στα γραφεία της οργάνωσης* Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα *Νομοθετικές πρωτοβουλίες προανήγγειλε ο Δένδιας *Επεισόδια σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2013 3:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42
  
ΑΘΗΝΑ
Σοκ σε όλη τη χώρα προκάλεσε η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο ακροδεξιό Γ. Ρουπακιά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο Κερατσίνι.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο 34χρονος έφευγε με την παρέα του από καφετέρια στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, όταν δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από τον 45χρονο που κατέβηκε από αυτοκίνητο, το οποίο σταμάτησε αντικανονικά στο οδόστρωμα.
Μαζί του έκαναν την εμφάνισή τους ομάδα 30-40 ατόμων που φορούσαν μαύρες μπλούζες και ρούχα παραλλαγής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, ο οποίος είναι ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Νικαίας, ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή, ενώ μετά από έρευνες στην οικία του βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, ένα κλομπ και έντυπο υλικό της Χ.Α.
Ο 45χρονος οδηγήθηκε την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πειραιά, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου.
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Κερατσίνι αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο σημείο της δολοφονίας. Περίπου 10.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως "το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει". Επίθεση στην περιοχή δέχθηκε ο Π. Καμμένος.
Με εντολή του εισαγγελέα, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων και άλλα σημεία της πρωτεύουσας.
Με εντολή του εισαγγελέα, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων, με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο.
Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά και καταδικάζει τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα του Κερατσινίου" αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass