ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Ντοκουμέντα συνδέουν τον 45χρονο με τη Χ.Α.

* Η Αστυνομία αναζητά τον άνθρωπο που τηλεφώνησε στο δολοφόνο * Εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού για 32 επιθέσεις της Χ.Α. ζητά ο Δένδιας

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:44
ΑΘΗΝΑ
Είναι χρυσαυγίτης ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς;
Η Χ.Α. έσπευσε εξ αρχής να αποποιηθεί των ευθυνών, ωστόσο υπάρχουν αδιάσειστα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ενεργή του δράση σε αυτό.
Ο ίδιος ο δράστης φέρεται να παραδέχθηκε την υποστήριξη του στη Χ.Α. καθώς και το ότι επισκεπτόταν τακτικά (τουλάχιστον 5-6 φορές την εβδομάδα) τα γραφεία του κόμματος.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουπακιάς ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον Ρουπακιά να συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις της Χ.Α. φορώντας μάλιστα φανέλα με τα σύμβολα του κόμματος.
Επίσης, στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στην οικία του εντοπίστηκε έντυπο υλικό της Χ.Α., ενώ η σύζυγος (μέλος επίσης της Χ.Α., η οποία και συνελήφθη) επιχείρησε -όπως προκύπτει- να αποκρύψει στοιχεία που τον συνδέουν με την οργάνωση.
Ο λογιστής της εταιρίας όπου ο Ρουπακιάς δούλευε περίπου για εφτά χρόνια δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως –κατά την άποψή του- ο 45χρονος μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια ανήκε ιδεολογικά στον αριστερό χώρο.
Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Ο λογιστής είπε: "O δράστης ανήκε στην αριστερά και έναντι αμοιβής πήγε στην Χρυσή Αυγή".
Στενός του φίλος μιλώντας στην ιστοσελίδα "tovima.gr" αποκάλυψε ότι μεταξύ Χρυσής Αυγής και δράστη υπήρχε και οικονομική εξάρτηση, λέγοντας: "Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από την Χρυσή Αυγή όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του".
Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9, πήρε ο 45χρονος, δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο 45χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν η σύζυγος του δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Κερατσίνι, μια ακόμη γυναίκα και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.
Ο δράστης που οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή από τον οποίο και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο, είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους αστυνομικούς ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο της δολοφονίας, ενώ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι βρισκόταν εξ αρχής μέσα στην καφετέρια.
Οι αστυνομικοί όμως που διενήργησαν την προανάκριση εκτιμούν – όπως άλλωστε κατέθεσε και η σύζυγός του – ότι ο δράστης έλαβε ένα τηλεφώνημα ένα τέταρτο προτού φτάσει στο σημείο της τραγωδίας.
ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ…
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί, να δηλητηριάσουν την κοινωνική ζωή, να εγκληματούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του για τη δολοφονία στο Κερατσίνι.
 Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για "απάνθρωπη δολοφονία που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια" και κάλεσε όλους να σεβαστούν τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού.
Η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική της Ελλάδας, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Η δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄όσο φαντάζονται οι εχθροί της, τόνισε χαρακτηριστικά.
* Την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, με επιστολή που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Όπως ανέφερε, η επιστολή του συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.
 
 
Ο 45ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΜΜΙΣΘΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ
Στρατολογημένος από τη Χρυσή Αυγή
 
ΑΘΗΝΑ
Νέα ντοκουμέντα για την σχέση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, με την Χρυσή Αυγή έρχονται στο φως.
Φωτογραφίες του δράστη από το κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής στη Νέδα, που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Έθνος», φωτογραφία του μαζί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ.Μπαρμπαρούση σε συγκέντρωση του κόμματος, καθώς και βίντεο που τον δείχνει να συμμετέχει σε διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες στη Νίκαια αποδεικνύουν ότι ο Γ.Ρουπακιάς ήταν ενεργό μέλος σε δράσεις της φασιστικής οργάνωσης.
Από την Αστυνομία επίσης επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι ο Ρουπακιάς είχε και οικονομική σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όπως λένε φίλοι του από το κόμμα, ο 45χρονος υποστήριζε άλλο κόμμα στο παρελθόν, αλλά «στρατολογήθηκε» πριν από περίπου δύο χρόνια στη Χρυσή Αυγή, όπου κρατούσε το κυλικείο της Τοπικής Οργάνωσης, βοηθούσε στη διανομή τροφίμων βγάζοντας χαρτζιλίκι για να ενισχύσει το εισόδημα του, ενώ απασχολούνταν στο κόμμα και η γυναίκα του και η κόρη του.
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ
Στον εντοπισμό αυτών που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής και έστησαν ενέδρα στον 34χρονο μουσικό Παύλο Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, προχθές το βράδυ στο Κερατσίνι, εστιάζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και άλλα άτομα για το ειδεχθές έγκλημα.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το τηλεφώνημα έγινε πιθανότατα από κάποιον από τους δύο που βρίσκονταν στην καφετέρια και αντάλλαξαν έντονες ματιές με τον 34χρονο, την ώρα που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και όταν το θύμα βγήκε στο δρόμο, τους περίμεναν ήδη περίπου 20 άτομα και άρχισε ο διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου έφτασε στο σημείο ο 45χρονος Γ. Ρουπακιάς και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.
Τις τηλεφωνικές συνομιλίες ή την ανταλλαγή μηνυμάτων αναμένεται να εντοπίσει η έρευνα, μετά την άρση απορρήτου που ζήτησε η Ασφάλεια.
Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος αντιφασίστας και οι φίλοι του. Αυτό το καταθέτει και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε άρον-άρον.
Σημειώνεται ότι μετά το αιματηρό περιστατικό, η σύζυγος του δράστη μετέφερε ένα γκλόμπ και υλικό της Χρυσής Αυγής, που υπήρχε στο σπίτι της στο σπίτι της εξαδέλφης της, γι' αυτό συνελήφθησαν και οι δύο.
* Στο μεταξύ ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η σύζυγος του 45χρονου Γ.Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας τους 34χρονου Παύλου Φύσσα, και η φίλη της οι οποίες κατηγορούνται για ψευδορκία. Το Σάββατο απολογείται ο δράστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η σύζυγος του Γ.Ρουπακιά φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και μόνο μία φορά πήγε σε διανομή τροφίμων. «Άλλαξα πολλές φορές την κατάθεσή μου γιατί πανικοβλήθηκα» φέρεται να είπε.
Ελεύθερος αφέθηκε και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.
ΠΡΩΗΝ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ
Εν τω μεταξύ, οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά και ένα ακόμα μέλος της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ανεξάρτητη δικογραφία από την Ασφάλεια, άσχετη με τη δολοφονία, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι κατείχε όπλα. Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην οδηγό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στέλεχος της νεολαίας του κόμματος στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη χθες γιατί, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες). Ο 26χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε υποβάλει αίτημα για άδεια οπλοφορίας, ως οδηγός και συνοδός του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία όμως απορρίφθηκε την 5η Μαρτίου του 2013.
 
 
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Καταδίκη της X.A., βολές κατά Λαζαρίδη
 
ΑΘΗΝΑ
Με κοινή συνιστώσα την ομόθυμη καταδίκη της δράσης της ΧΑ τα κόμματα επανήλθαν χθες, δεύτερη ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια ξεκάθαρη καταδίκη και απάντηση απέναντι στις εγκληματικές συμπεριφορές όπως αυτή την νύχτα της Τετάρτης στην Αμφιάλη.
Ωστόσο στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκαν οι συστάσεις - προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Χρύσανθος Λαζαρίδης προς τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει υπεύθυνη στάση προκειμένου να αποτραπεί κλιμάκωση της βίας στο μέλλον. Η θέση του κ. Λαζαρίδη αποτέλεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ casus belli με τον ένα βουλευτή μετά τον άλλον να κατηγορεί την ΝΔ ότι σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή επιχειρεί απαράδεκτους συμψηφισμούς.
Μάλιστα με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης - κατά την οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των θυμάτων αυτής» και με αλλαγές οι τροπολογίες που ενσωματώθηκαν σε αυτό - ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε πως «το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη. Στόχος του είναι ο Αντώνης Σαμαράς και οι επιτυχίες του. Και πολύ φοβάμαι ότι θα στοχοποιήσει σύντομα κι άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης τόνισε πως «δεν υπήρχε καμία αμφιβολία από την αρχή ότι η ρητορική της βίας και του μίσους τελικά θα φέρει και θύματα. Οι λέξεις έχουν σημασία. Η αντίληψη της ΧΑ είναι η έμπρακτη περιφρόνηση του πυρήνα της έννομης τάξης, που είναι το ποινικό δίκαιο. Συστηματικά παραβιάζει τις διατάξεις του μπροστά στις κάμερες, γιατί θέλουν να στέλνουν μήνυμα ότι είναι υπεράνω του νόμου ότι κανείς δεν μπορεί να τους πειράξει. Πρόκειται για πολιτικό συμβολισμό. Ήταν μαθηματικά επιβεβαιωμένο ότι θα οδηγούμασταν εκεί. Πρέπει να υπάρξει μια αποτελεσματική απάντηση, ότι δεν γίνονται αποδεκτές τέτοιες πράξεις».
Σχετικώς με τις δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη ο κ. Βορίδης ανέφερε πως διεστράφησαν διότι αυτό το οποίο ήθελε να καταδείξει ήταν η μεγάλη του ανησυχία και η ανάγκη να αποφευχθεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα και επισήμανε πως και ο κ. Λαζαρίδης και ο κ. Παπαδημούλης εξέπεμψαν το ίδιο μήνυμα: Να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, να κάνουμε αυτοκριτική.
«Εγώ είμαι βαθύτατα αντικομμουνιστής και το ξέρετε. Αλλά δεν έχω κάνει προσωπική επίθεση σε κανέναν, θα ευτελιζόταν η ιδεολογική αντιπαράθεση αν το κάνουμε προσωπικό. Και αυτό εννοεί ο Λαζαρίδης και το επισημαίνει όχι για να εξισώσει και να συμψηφίσει αλλά για να επισημάνει τους κινδύνους από την ρητορική του μίσους».
Μετά από νεότερη παρέμβαση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία είπε προς την πτέρυγα της ΝΔ «Θάλπετε και υποθάλπετε τον ναζισμό και την εγκληματική οργάνωση. Και η αμηχανία του πρωθυπουργού να πάρει αποστάσεις είναι αποκαλυπτική μιας στρατηγικής που δεν προσφέρει κανένα όφελος στην Δημοκρατία», ο κ. Βορίδης πήρε ξανά τον λόγο για να απαντήσει. «Δεν μπορώ να μπω σε αυτή την λογική. Αν δεν έχετε καταλάβει τις θέσεις και τη στάση της ΝΔ απέναντι στη βία, δεν διαβάζετε, δεν θέλετε, ή δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ή έχετε τους δικούς σας λόγους, είναι δικαίωμά σας. Όμως τότε αυτές οι θέσεις δικαιώνουν τις θέσεις του κ. Λαζαρίδη και δείχνουν τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο κ. Λαζαρίδης δεν είναι υπερασπίσιμος. Εξομοίωσε τον κύκλο του αίματος με την κοινοβουλευτική δράση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος απέδωσε σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής ευθύνη για την αποτυχία αντιμετώπισης της ΧΑ. «Τους αφήσαμε να γίνουν κοινοβουλευτική δύναμη, να δολοφονούν, να παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς, τους εκφραστές του λαού. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα», είπε χαρακτηριστικά.
«Φόνος με επαγγελματικό μαχαίρωμα εν ψυχρώ δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Να είμαστε όλοι μετρημένοι και σοβαροί. Αυτός ο θάνατος και το σοκ που προκαλεί υποχρεώνει τους πάντες να αλλάξουν συμπεριφορές» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως είπε ο ομιλητής, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «μηδενική ανοχή και αυστηρή τιμωρία με βάση το ισχύον πλαίσιο που είναι επαρκές αλλά δεν εφαρμόζεται». Ζήτησε δε «να μιλήσουν τα κινητά» διότι - όπως είπε - όλοι αυτοί είναι σύσταση εγκληματικής συμμορίας και απομόνωση των νεοναζί, με το «να μην τους ανακατεύουμε στην πολιτική». Μεταξύ των άλλων που επανέλαβε και από την χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, είπε πως «πρέπει να εγκαταλειφθεί η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων» και αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι: «Στον αντίποδα αυτής της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ορισμένοι τον λένε και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, λυπάμαι αλλά αποδεικνύεται το ακροδεξιό χέρι του πρωθυπουργού, γιατί αυτή η θεωρία υπονομεύει την δημοκρατία, βλάπτει την χώρα και αβαντάρει την ΧΑ».
Να ταυτιστεί το Κοινοβούλιο με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύγκληση των γραμματέων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και να συγκληθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του συνταγματικού τόξου υπό τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ντόλιος. Αφού επανέλαβε ότι δεν συμφωνεί με την θεωρία των δύο άκρων ανέφερε ότι δεν μπορεί κανένας πολιτικός να επιχειρεί να ταυτίσει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ με την ΧΑ. Και σημείωσε θετικά όμως και την τοποθέτηση του κ. Βορίδη.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, είπε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αυτά για τα οποία μίλησε περί λεκτικής βίας, τα έκανε πράξη διότι «δια της λεκτικής βίας ο ίδιος επιχείρησε να δημιουργήσει καταστάσεις». Επισήμανε δε ότι τον ίδιο δεν τον απασχολεί δεν είναι το 0,5% που είναι το αμιγές ποσοστό της ΧΑ αλλά το υπόλοιπο που το συγκροτούν άνθρωποι που οδηγήθηκαν εκεί από πράξεις πολιτικών.
Ο Σπύρος Χαλβατζής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως η ΧΑ είναι το ναζιστικό, φασιστικό, δολοφονικό μόρφωμα, το μακρύ δολοφονικό χέρι των εκμεταλλευτών του συστήματος. Σημείωσε ότι το κράτος έχει υποχρέωση να κινήσει την ποινική διαδικασία για όλους τους εγκληματίες για όλα τα εγκλήματα και προσέθεσε ότι «το εργατικό λαϊκό κίνημα μέσα από την οργάνωση και τις κινητοποιήσεις των εργατών, όλων των εργαζόμενων, θα τσακίσει το δολοφονικό χέρι του φασισμού και του ναζισμού. Το ΚΚΕ ταξικά αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα όπως και την εγκληματική δράση της ναζιστικής ΧΑ».
* Το «προσκλητήριο εθνικής ενότητας» είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νεας ΜΕΡΑς Χρήστο Ζώη, η απάντηση «στη θεωρία των δυο άκρων».
Ο κ. Ζώης σε δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση για διχαστικές πρακτικές και υποστήριξε ότι «η άγρια δολοφονία ενός νέου ανθρώπου αποκάλυψε τα σχέδια και τους στόχους όσων, με σκοπό τη διατήρησή τους στην εξουσία, δεν διστάζουν να ξαναδιχάσουν τον ελληνισμό».
Σύμφωνα με τον κ.Ζώη, η απόπειρα εξίσωσης όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων «με τη ναζιστική και εγκληματική φύση ενός κατ; όνομα κοινοβουλευτικού κόμματος και ο εξοστρακισμός τους εκτός συνταγματικού τόξου δεν θα περάσει».
            Κατά τον πρόεδρο της Νεας ΜΕΡΑς, οι θεωρητικοί των δύο άκρων στην πραγματικότητα επιδιώκουν να θέσουν το νέο δίλημμα. Το οποίο είναι «να ξεχάσουν οι πολίτες τις καταστροφικές, αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές και τα νέα μέτρα που είναι προ των πυλών και να προσανατολισθούν στους υπαρκτούς για τη δημοκρατία μας κίνδυνους».
 
 
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:
«Να δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό»
 
ΑΘΗΝΑ
Την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή, ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με επιστολή που έστειλε χθες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.
Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.
Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».
Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος δεν άφησε να προχωρήσει η έρευνα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, που μπορεί να φέρει στο φως και άλλα στοιχεία, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι προχώρησε στην αποστολή της επιστολής, επειδή φοβάται ότι αυτό που έγινε στο Κερατσίνι μπορεί να επαναληφθεί, καθώς και επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.
Όπως είπε ο κ. Δένδιας, για την ενέργεια του αυτή είναι σύμφωνος και ο πρωθυπουργός, τον οποίο ενημερώνει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Η ΟΜΑΔΑ «ΔΙΑΣ» ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ
Αυτόπτης μάρτυρας «καίει» την ΕΛ.ΑΣ.
 
ΑΘΗΝΑ
Αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας συμπλοκής μεταξύ της ομάδας των ακροδεξιών και της παρέας του Παύλου Φύσσα στην Π.Τσαλδάρη δήλωσε χθες το πρωί ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν στο σημείο πριν καν αρχίσουν τα επεισόδια, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα επισήμως έχει δηλώσει η αστυνομία.
Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. επιμένει η εκδοχή ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο της συμπλοκής, μετά τη δολοφονική επίθεση.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής στην Αμφιάλη, ο οποίος έχει καταθέσει στην αστυνομία, δήλωσε ότι η ομάδα ΔΙΑΣ βρισκόταν στο σημείο πριν καν αρχίσει η συμπλοκή.
Ο κ. Γιάννης περιέγραψε με λεπτομέρειες τις κινήσεις της ομάδας ΔΙΑΣ και όπως είπε συνομίλησε με τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι μετά το τέλος του επεισοδίου τού ζήτησαν να προσέλθει να καταθέσει στην αστυνομία ότι εκείνοι ήταν μόνο τέσσερις και οι ακροδεξιοί 30.
Όπως είπε, ο ίδιος και η γυναίκα του βρίσκονταν στο σημείο πριν από την συμπλοκή και παρακολούθησαν τα γεγονότα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η σύζυγός του μίλησε με τον Παύλο Φύσσα πριν από τη συμπλοκή, κι ενώ η ομάδα των 30 ακροδεξιών βρίσκονταν συγκεντρωμένοι κοντά.
Η γυναίκα ρώτησε τον 34χρονο εάν η ένταση υπάρχει για τον αγώνα του Ολυμπιακού και ο Παύλος Φύσσας τής απάντησε: «Όχι, κυρία, είναι από τη Χρυσή Αυγή».
Ο μάρτυρας είπε πως στη συνέχεια, παρουσία της αστυνομίας, ένας φίλος του Παύλου Φύσσα «έφαγε πολύ ξύλο», αλλά κατάφερε να διαφύγει και ο 34χρονος έλεγε στους άλλους από την παρέα να φύγουν. Όταν έγινε η επίθεση εναντίον του, «είχε μείνει μόνος του» δήλωσε ο κ. Γιάννης.
Τα 30 άτομα με τις μαύρες μπλούζες «λειτουργούσαν σαν να μην υπήρχε καθόλου αστυνομία εκεί» τόνισε ο ίδιος.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Παρθένης μιλώντας στο Mega χθες το πρωί επανέλαβε την επίσημη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο ενώ ο 34χρονος είχε ήδη τραυματιστεί θανάσιμα από το δράστη.
Ο κ. Παρθένης υπογράμμισε την άμεση αντίδραση της αστυνομίας, επικαλούμενος την άμεση σύλληψη του δράστη.
Ερωτηθείς για τις μαρτυρίες που αναφέρουν ότι η ομάδα ΔΙΑΣ ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απάντησε ότι μπορεί να λέγονται διαφορετικά πράγματα από ανθρώπους που είτε δεν βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής, είτε στα πλαίσια ψυχολογικής φόρτισης.
 
 
Οργή στην κηδεία του 34χρονου
 
ΑΘΗΝΑ
Θρήνος και οργή επικράτησε στην κηδεία του αδικοχαμένου 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι την περασμένη Τετάρτη.
Η οικογένεια, οι φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν στον 34χρονο μουσικό το τελευταίο αντίο, στον Ιερό Ναό «Αγίου Γερασίμου» στο νεκροταφείο του Σχιστού, διατυπώνοντας «χιλιάδες γιατί» για τον άδικο χαμό του από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.
Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα»και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον 34χρονο στην τελευταία του κατοικία.
Τραγικές φιγούρες στην κηδεία οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που ήταν συνέχεια δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.
Φίλοι του Παύλου Φύσσα ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην «τραβήξουν» πλάνα από την κηδεία και αποχαιρέτησαν τον φίλο τους με στίχους τραγουδιών του. Η οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
* Το απόγευμα στο μεταξύ έγινε νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass