ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Ωρα μηδέν για ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:45
ΑΘΗΝΑ
Τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ, αλλά και οι κρατικές ενισχύσεις προς αυτές τις επιχειρήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Γκερτ Γιαν Κούπμαν.
Τελικά στη συνάντηση δεν προσήλθε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου, ούτε οι γενικοί γραμματείς των δύο υπουργείων.
 Σημειώνεται πως η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ είχε ζητήσει να μπει λουκέτο στις εταιρείες, ωστόσο η κυβέρνηση διεκδικεί την εξυγίανση εν λειτουργία των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ. Ειδικότερα για τα ΕΑΣ προωθείται σχέδιο διάσπασης της επιχείρησης, σε πολιτικό και στρατιωτικό τμήμα. Το πολιτικό τμήμα της επιχείρησης είναι πιθανόν να καταργηθεί, ενώ το στρατιωτικό θα διατηρηθεί υπό τον κρατικό έλεγχο.
Για την ΕΛΒΟ, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να τοποθετηθεί άμεσα εκκαθαριστής, ώστε να ξεκινήσει τη διαγραφή χρεών και την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Για τη ΛΑΡΚΟ η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην ενιαία και εν λειτουργία πώληση της εταιρείας με την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Ο 47χρονος Ολλανδός αξιωματούχος της ΕΕ θα εξετάσει εν συνεχεία με τον κ. Στουρνάρα και στελέχη του οικονομικού επιτελείου και του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η στρατηγική για την διαχείριση των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass