ΡΟΠΑΛΑ, ΣΟΥΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟΓΡΟΘΙΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ

Προφυλακιστέος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2013 22:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:46
 
Αθήνα
Περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η απολογία του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στην 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά. Ο 46χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και επέστρεψε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής από όπου θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
 Aντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, αλλά απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις της δικαστικού.
Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και επέμεινε ότι το βράδυ που διέπραξε τον φόνο δεν ήταν στο σπίτι του, αλλά σε κοντινή καφετέρια.
Ισχυρίστηκε ότι το μαχαίρι το είχε στο αυτοκίνητό του και επέμεινε ότι δέχτηκε επίθεση και ότι βρισκόταν σε άμυνα.
Είπε ακόμα ότι είχε «χαλαρές» σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και συμμετείχε σε εκδηλώσεις της.
Με το θύμα υποστήριξε ότι δεν τον γνώριζε και δεν ήταν στοχοποιημένο, ενώ παραδέχθηκε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα αλλά από φίλο του για άσχετο θέμα. «Εκλεισα δύο σπίτια» είπε, «το δικό μου και του παιδιού».
Γύρω από τα δικαστήρια του Πειραιά είχαν από νωρίς το πρωί αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που τον κάλεσε να πάει στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.
Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.
Εξάλλου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο θέμα, καθώς αναμένονται προσαγωγές ή και συλλήψεις συνεργών και ηθικών αυτουργών του Π.Ρουπακιά.
ΚΛΩΤΣΑΓΑΝ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με πρώην μέλος της οργάνωσης που δημοσιεύει το "Έθνος του Σαββάτου".
Το πρώην μέλος περιγράφει γλαφυρά το κλίμα εκφοβισμού και τα "γυμνάσια" μίσους στα οποία υποβάλλονται τα νέα μέλη για να στρατολογηθούν και αναφέρει μάλιστα ότι όταν δρουν με "επιτυχία", τα νεοφώτιστα μέλη επιβραβεύονται και ο "ηρωισμός" τους καταγράφεται σε ειδικό τετράδιο.
"Ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και χειροκροτούσαν και έλεγαν μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό. Εκεί άρχισε για μένα η αντίστροφη μέτρηση", σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σε μια φρικιαστική περιγραφή το πρώην μέλος της ΧΑ περιγράφει: "Δεξί χέρι του Πατέλη μας δήλωνε περήφανος για το πώς είχε ξαπλώσει Πακιστανό στο πάτωμα και κλώτσησε το κεφάλι του σαν να βάραγε πέναλτι" λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι "για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, χρειάζεται να δείρεις Πακιστανούς".
Ενημέρωση από τις Αρχές
Όπως αποκαλύπτει η Οργνάνωση είχε ενημέρωση από τις επίσημες αρχές: "Τα ρόπαλα και τα κλομπ τα έκρυβαν είτε στο κτίριο της οργάνωσης, είτε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής. Κάθε φορά που επρόκειτο να γίνει έλεγχος από την Αστυνομία, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ ενημέρωνε τους επικεφαλής!
Ο πρώην χρυσαυγίτης, περιγράφει και τα μηχανοκίνητα τάγματα της οργάνωσης που λέγονται "ινόβα", από τη μάρκα μηχανών που χρησιμοποιούν. Το συγκεκριμένο τάγμα παρομοιάζεται με το μηχανοκίνητο σώμα ΔΕΛΤΑ της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για μέλη που αναλαμβάνουν να σπεύσουν, όποτε οι επικεφαλής δώσουν την εντολή.
Ομάδα "Κένταυρος"
Σύμφωνα με το "Έθνος", το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, κάνει εντυπωσιακές καταγγελίες και για την ομάδα "Κένταυρος". Πρόκειται για τους ανηλίκους της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, τους οποίους τους δέχονται στα γραφεία τους και τους υποβάλουν στην κατάλληλη "εκπαίδευση" και πλύση εγκεφάλου.
"Ο Ρουπακιάς πήρε εντολή"
Αναφερόμενος στον Γ. Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απορεί για το πώς έφτασε να κάνει φόνο.
"Το μόνο που με παραξενεύει είναι τι πλύση εγκεφάλου έκαναν στον Ρουπακιά για να του οπλίσουν το χέρι" και προσθέτει ότι η μόνη εξήγηση που μπορεί να δώσει, είναι ότι πήρε εντολή να πάει και να σκοτώσει.
Για την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα
"Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω γιατί από μάρτυρες που ξέρουν τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας. Η επίθεση έγινε με εντολή Λαγού. Όλα από εκεί ξεκινάνε θα κάνεις αυτό, τελείωσε" λέει χαρακτηριστικά.
ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟΓΡΟΘΙΕΣ
Οκτώ συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία σε επιχειρήσεις της, την Παρασκευή, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα, ενώ οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα, γκλόμπ, σουγιάδες και σπρέι και άλλα όπλα.
Στην πρώτη περίπτωση, στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προέβησαν σε έλεγχο πέντε ατόμων στην οδό Λιβανόβου κοντά στα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος.
Στην κατοχή των ατόμων, ηλικίας 25, 39, 17, 22 και 20 ετών, βρέθηκαν δύο δακρυγόνα σπρέι, τρεις πτυσσόμενες ράβδοι (γκλόμπ), ένας σουγιάς και μία κροτίδα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία και πέντε δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 22χρονου πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δακρυγόνο σπρέι και σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 20χρονου στη Χαλκιδική αεροβόλο πιστόλι.
Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Θεσσαλονίκης, του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.
Στη Χαλκίδα οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα έπειτα από καταγγελία πολίτη πως υπήρχαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, άτομα που έφεραν όπλα., όπως ρόπαλα κ.α. .
Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρία άτομα, ηλικίας 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα κοντάρια φέροντα και σημαίες, είκοσι ασπίδες και επτά κράνη. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών .
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ενεργειών προσήχθησαν άλλοι επτά ημεδαποί, για τους οποίους εξετάζεται η συμμετοχή – εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται και αλλά άτομα, τα οποία ήταν στο σημείο μαζί με τους συλληφθέντες και κατά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων διέφυγαν στους γύρω δρόμους.
Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα στα συγκεκριμένα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας – Βοιωτίας του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια. Η πορεία διοργανώθηκε από τη συμμετοχή των ναυτεργατικών σωματείων του Πειραιά και ξεκίνησε από την πλατεία Παιδικής Στέγης διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της περιοχής.
Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3 χιλιάδες διαδηλωτές με σημαίες του ΠΑΜΕ και πανό της Κίνησης Ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή, ενώ κυρίαρχησαν τα συνθήματα όπως "μπλόκο στους φασίστες", "οι εργάτες δεν φοβούνται τις απειλές".
Τόσο στις ομιλίες, όσο και κατά τη διάρκεια της πορείας, συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στο μέλλον "φασιστικές εκδηλώσεις στις εργατογειτονιές".
Στην περιοχή παραβρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό όχημα καταστολής ταραχών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass