ΕΝΤΟΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ

Παράταση σχολικού έτους για κατάληψη πάνω από 3 ημέρες

* Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν Ολοήμερα και Ειδικά Σχολεία

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2013 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:48
ΑΘΗΝΑ
Παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες , ο Κων.Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο νομικό τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».
Στόχος του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, «είναι να προστατέψει τους μαθητές να μη χάνουν μαθήματα και να αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια».
Οι καταλήψεις ωστόσο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά παραμένουν πανελλαδικά γύρω στο 10% με 15%, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Παιδείας.
Αυτή την εβδομάδα πλησιάζουν πλέον τις 70 σε σχολεία της Αττικής, ενώ ήδη υπό κατάληψη τελούν εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία κ.α.
Επίσης, σε κατάληψη βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, το 3ο και το 7ο Λύκεια Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγριάς Μαγνησίας, το Λύκειο Καναλίων Μαγνησίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας.
Παράλληλα, κατειλημμένα από τους μαθητές είναι οχτώ γυμνάσια - λύκεια του δήμου Νεαπόλεως - Συκεών στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά 39 τελούσαν υπό κατάληψη τη Δευτέρα, ένα σχολείο στον νομό Πέλλας και δύο στο Κιλκίς.
Στην Κρήτη, υπό κατάληψη ήταν τη Δευτέρα τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, τα 2ο και 3ο Λύκειο της πόλης, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το Γυμνάσιο - Λύκειο Επισκοπής.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ
Εν τω μεταξύ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Ολοήμερα Σχολεία και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της εφετινής χρονιάς. Την πλήρη λειτουργία τους εντός των επόμενων ημερών υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας.
Στα Ειδικά Σχολεία η πρόσληψη εκπαιδευτικών ξεκίνησε μόλις χθες, Δευτέρα, ενώ σε πολλές περιοχές τα Ολοήμερα υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι γονείς να καλούνται να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι δύο με τέσσερις ώρες νωρίτερα.
Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χαρ. Κόκκινος δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα, ότι μέχρι χθες τα Ειδικά Σχολεία δεν είχαν ξεκινήσει να λειτουργούν ενώ πολλά Ολοήμερα υπολειτουργούσαν: «Η εικόνα που έχω είναι ότι παίρνουν τους δασκάλους από τα Ολοήμερα για να στελεχώσουν τα κανονικά τμήματα και προτίθενται να φέρουν σε αυτά καθηγητές ειδικοτήτων, όπως γυμναστές, καθηγητές αγγλικών, γαλλικών κ.λπ. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα μετατρέπουν σε "παιδοφυλακτήρια", γιατί αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να απασχολήσουν τα παιδιά με μαθήματα γλώσσας...» λέει.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η στελέχωση των Ειδικών Σχολείων ξεκίνησε ήδη, ενώ στα Ολοήμερα οι συνεχόμενες απεργίες εμπόδισαν την έγκαιρη συνεδρίαση των αρμόδιων συμβουλίων για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών, κάτι που θα γίνει εντός της εβδομάδας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass