ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ- ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Και η Εκκλησία στην κοινωφελή εργασία

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2013 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:52
ΑΘΗΝΑ
Τη συμμετοχή της εκκλησίας στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, που χρηματοδοτείται με 110 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξέτασαν σε συνάντηση ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Μετά τη συνάντηση, η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι «είναι σήμερα εφικτό και πολύ σημαντικό να ενταχθεί η Εκκλησία, οι ιερές μητροπόλεις σε όλη την επικράτεια, στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, που θα προσφέρει μία ευκαιρία απασχόλησης σε 30.000 άνεργους συμπολίτες μας». Τόνισε δε ότι «η αγαστή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας είναι ένα σημαντικό ζητούμενο, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και των ρόλων κάθε θεσμού και με γνώμονα το όφελος των πολιτών και της κοινωνίας εν γένει».
Επίσης, η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε και στην πρόθεσή της για ενίσχυση της συνεργασίας του υπουργείου με την Εκκλησία μέσω και της υπογραφής σχετικού πρωτοκόλλου μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και του Ινστιτούτου Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.
Ο αρχιεπίσκοπος, απ' την πλευρά του, σημείωσε ότι «πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες και μία από αυτές είναι η έλλειψη εργασίας» και προσέθεσε: «Η Πολιτεία προσφέρει μία ευκαιρία ενίσχυσης της απασχόλησης και συμπεριλαμβάνει, στο πλαίσιο του όλου προγράμματος, και την Εκκλησία. Η στήριξη αυτή είναι για εμάς πολύτιμη γιατί κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο η αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων σε θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη».
Τέλος ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε «τέτοιου είδους έργα να υλοποιούνται, ώστε οι άνθρωποι να ανακουφίζονται κατά το δυνατόν», επισημαίνοντας πως «αυτή η προσπάθεια δεν είναι λύση του όλου προβλήματος, αλλά μία ανάπαυση».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass