ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΙ Η «ΚΙΝΗΣΗ» ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…

Αντιπαράθεση …για τις φαιδρότητες!

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:52
ΑΘΗΝΑ
Η φημολογία για επικείμενη παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και το κείμενο της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων υπέρ μιας άμεσης παραίτησης της κυβέρνησης, έδωσε αφορμή για αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της πλειοψηφίας στην Ολομέλεια της Βουλής, για να ακολουθήσει και επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Έναυσμα για την αντιπαράθεση, αποτέλεσε η ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος υποβάθμισε την πολιτική σημασία της ανακοίνωσης των εφέδρων καταδρομέων, και δήλωσε πως "όσοι - ενδεχομένως στα υπόγεια του Μαξίμου - νομίζουν ότι αξιοποιώντας κάποιους γραφικούς θερμοκέφαλους θα μπορέσουν να ξαναστήσουν ως ξαναζεσταμένη σούπα το δίλημμα «Σαμαράς ή τανκς», είναι απλώς φαιδροί - και ο νοών νοείτω».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκειμένου να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές, ο κος Παπαδημούλης διευκρίνισε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει αυτές τις εκλογές σ' ένα διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και ταυτόχρονα εναντίον του μνημονίου - και σ' ένα σκαλοπάτι για να γίνουν επιτέλους και εθνικές εκλογές".
* "Στη Χρυσή Αυγή βρίσκονται προ των ευθυνών τους, όχι για την ιδεολογία τους αλλά για εγκληματικές ενέργειες που συνέβησαν. Γνωρίζουν για την ενεργοποίηση της ποινικής δικαιοσύνης, και γι' αυτό μεθοδεύουν μία συνταγματική εκτροπή, νομίζοντας πως θα αναιρέσουν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις εκλογές" απάντησε για λογαριασμό της ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε:
"Προσωπικά θα έλεγα, μακάρι να αποφασίσουν κάτι τέτοιο, διότι απλώς θα χάσουν στις εκλογές και θα μας αδειάσουν και τη γωνιά. Οι υπόλοιποι όμως, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοιου τύπου συμπεριφορές ως ευκαιρίες για το οτιδήποτε. Δεν θέλω να ακούω ότι θα αξιοποιηθεί πολιτικά μια συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να μετατραπεί η μεθόδευση αυτή σε δημοψήφισμα..." ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
* "Το παιχνίδι με τη Χρυσή Αυγή, με τον τρόπο που παίζεται τις τελευταίες ημέρες, εγώ δεν το παίζω" παρενέβη αργότερα ο Β. Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛ.). "Η Χρυσή Αυγή είναι ενώπιον του ποινικού νόμου και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Εκείνοι που είναι ενώπιον των ευθυνών τους, είστε εσείς που κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό με τους νόμους που ψηφίζετε" συμπλήρωσε ο κος Καπερνάρος.
* "Υπάρχει μία σπουδή να αξιοποιήσουν κάποια κόμματα ή πρόσωπα, τα τελευταία γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή. Αυτή η σπουδή νομίζω ότι ξεπερνάει πλέον τα όρια της καθημερινής μικροπολιτικής κατεύθυνσης και φτάνει στα όρια του κυνισμού" σχολίασε από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Ντόλιος.
* "Αν συμβούν αυτές οι εκλογές, ίσως να είναι και μια χρυσή ευκαιρία προκειμένου ο ελληνικός λαός, αυτός που παρασύρθηκε και τους εμπιστεύθηκε, να τους στείλει εκεί που πραγματικά τους αξίζει, δηλαδή, στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας" σχολίασε από πλευράς της η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη.
* "Υπάρχει ένα ποινικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις εγκληματικές δραστηριότητες. Όμως η απάντηση στον ναζισμό και στον φασισμό. μπορεί να έλθει μόνο με όρους λαϊκού κινήματος, που αμφισβητούν το καπιταλιστικό σύστημα και απαντούν στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης" υποστήριξε ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ).
* "Ο κος Βορίδης φοβάται πως όποια στιγμή κι αν γίνουν εκλογές, η κυβέρνησή σας θα καταρρεύσει. Δεν θα σας αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης που έχουν ξεπουλήσει τη χώρα" απάντησε αργότερα στον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο Ηλίας Κασιδιάρης.
«ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ»
Αναφερόμενος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κος Κασιδιάρης υποστήριξε πως υπήρξε "τραγικό και σκοτεινό έγκλημα", καθώς "μία ημέρα πριν, ο κος Βορίδης αναρωτιόταν σε τηλεοπτική εκπομπή, αν η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική συμμορία - ενώ την Τετάρτη, από άλλη εκπομπή εξηγούσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί σχέδιο για να τεθεί εκτός πολιτικού παιχνιδιού η Χρυσή Αυγή. Αυτό συνιστά βάναυση παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη" σχολίασε.
"Ο υπουργός έκανε το αυτονόητο: Διαβίβασε τις 32 ποινικές δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου" απάντησε ο Μάκης Βορίδης. "Ελπίζω ότι δεν ξεχνά κανείς ποιανού μέλους ήταν ο δράστης, ούτε αυτά που ακούγονται από τον Τύπο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκτρέψει την προσοχή σε ένα χυδαίο περιθώριο συνωμοσιολογίας, όπου οι ηθικοί αυτουργοί και οι δράστες θα επιχειρούν να αποστούν τις δικές τους ευθύνες για μία δολοφονία" συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
"Ο περίφημος φάκελος των 32 υποθέσεων, δεν αφορά τη Χρυσή Αυγή. Η έρευνα θα αποδείξει Χρυσή Αυγή είναι καθαρή σαν διαμάντι" επέμεινε ο κος Κασιδιάρης προτού αποχωρήσει με τους βουλευτές του κόμματός του απ' την αίθουσα.
* "Τους ξέρω από παλιά" σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. "Ο μαχαιροβγάλτης είναι δειλός και δεν παλεύει. Αλλά πέρα απ' τη δικαστική έρευνα, υπάρχει και άλλη μία υπόθεση απολύτως πολιτική: Όφειλαν εδώ στη Βουλή, να καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά τη βία, τους μαχαιροβγάλτες και όλη αυτή τη στρατιωτική δομή που φτιάχνουν. Να καταδικάσουν τον ναζισμό και τον φασισμό με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο...".
* Οι τοποθετήσεις που υπήρξαν, προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αναφέρθηκε σε παλαιότερη δράση του Μάκη Βορίδη με τσεκούρι στο χέρι εναντίον φοιτητών της Αριστεράς, σε "βασανιστήρια ενάντια σε συμμετέχοντες στην αντιφασιστική πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα" και σε μήνυση Ν. Δένδια στην εφημερίδα "Γκάρντιαν" για σχετικό άρθρο της. Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Μ. Χρυσοχοΐδη για "διέγερση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ενστίκτων προεκλογικά, με αναγγελίες για κέντρα κράτησης για λαθρομετανάστες".
"Μας έλεγαν πράκτορες των Αμερικανών και συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών - αλλά τώρα κάνουν αυτοί παρέα με τους Αμερικάνους. Αυτοί τους επικαλούνται κόντρα στους Γερμανούς" απάντησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης για τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Ο Άγιος Παντελεήμων είναι αποτέλεσμα της κακής πολιτικής του κράτους, που άφηνε δυστυχισμένους ανθρώπους να περιπλανούνται στην πόλη με αποτέλεσμα να θεριέψουν οι μαχαιροβγάλτες και το μίσος. Το τσουβάλιασμα και η προσπάθεια να μας βάλετε όλους σε έναν κουβά, εγώ τουλάχιστον δεν θα το αφήσω έτσι" προειδοποίησε ο κος Χρυσοχοΐδης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass