ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ *ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ 32 ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

* Το Κράτος Δικαίου δεν είναι ανήμπορο και οι συλληφθέντες θα έχουν δίκαιη δίκη, διαμηνύει η κυβέρνηση

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2013 23:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:55
ΑΘΗΝΑ
Με χειροπέδες και υπό τη συνοδεία πάνοπλων ανδρών της αντιτρομοκρατικής με κουκούλες μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη, ο "φύρερ" της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.
Συνελήφθησαν μετά την έκδοση του πορίσματος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση την Χ.Α.
Στις επτά το απόγευμα οι πέντε συλληφθέντες εξήλθαν από το κτίριο της ΓΑΔΑ, υποβασταζόμενοι από μασκοφόρους αστυνομικούς.
Πρώτος βγήκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κρατώντας στα χέρια έναν χαρτοφύλακα, τον οποίο προσπάθησε να σηκώσει φωνάζοντας προς τις κάμερες. Οι αστυνομικοί που τον υποβάσταζαν του κατέβασαν τα χέρια, πιάνοντας τον πιο σφιχτά.
Ακολούθησε ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος αντικρίζοντας τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους εκπροσώπους του Τύπου, άρχισε να φωνάζει, "το βράδυ θα φάτε μνημόνιο", ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης κραύγασε: "Δεν θα λυγίσουμε, ζήτω η Ελλάδα" και "κ.... δεν θα λυγίσουμε ποτέ".
Ο κάθε ένας οδηγήθηκε σε ξεχωριστό τζιπ.
Η μεταγωγή των πέντε διήρκεσε λιγότερο από 5 λεπτά, καθώς η Αστυνομία είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους από τη ΓΑΔΑ μέχρι την Ευελπίδων.
Από το πρωί του Σαββάτου -και αφού προηγήθηκε ολονύχτια σύσκεψη στον Άρειο Πάγο- συνελήφθησαν στις οικίες τους -αρχικά- ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος και κατόπιν οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης (στο Πικέρμι) και ο Γιάννης Λαγός (στον Πειραιά).
Στις 10.30 παρουσιάστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη ο Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ στις 2.50 προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη ο βουλευτής Νίκος Μίχος.
Αναζητείται ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Παππάς
Εντάλματα εκκρεμούν για ακόμα 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και για δύο αστυνομικούςΗ ΕΛ.ΑΣ και δέκα εισαγγελείς προχώρησαν σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων. Στο σπίτι Μιχαλολιάκου βρέθηκαν τρία πιστόλια που διατηρούσε παράνομα.
Έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν δεκάδες οπαδοί της Χ.Α., ενώ υπήρξε και ένταση.
ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ
Στο εισαγγελικό πόρισμα (9 σελίδων) στοιχειοθετείται το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις συλλήψεις.
Στο πόρισμα γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Όπως έγινε γνωστό, στις καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ βουλευτών του κόμματος αναφέρονται περιστατικά, που "δένουν" τη βασική κατηγορία, περί συστάσεως εγκληματικής οργάνωσης.
Τα στοιχεία αφορούν 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών
Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του "ξεπλύματος βρώμικου χρήματος" και της δωροδοκίας.
Σημειώνεται ότι στο πόρισμα, ο επικεφαλής του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος, περιγράφεται ως "Φύρερ πριντς" αποδίδοντάς του την ιδιότητα του διευθύνοντος της οργάνωσης (διαρθρωμένης στο ναζιστικό πρότυπο).
Ως υπαρχηγός της οργάνωσης Χρυσής Αυγής φέρεται ο Χρ. Παππάς.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και διασαλεύουν την κοινωνική ειρήνη, εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σε δήλωσή του.
"Από τη στιγμή που ανέλαβα δικαιώματα είπα ότι δεν θα γίνουν ανεκτά τάγματα εφόδου. Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να δοκιμάσει τη Δημοκρατία" πρόσθεσε.
Τόνισε ότι η αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο, καλούσε να ενοποιηθούν όλες οι υποθέσεις που αφορούν την Χρυσή Αυγή. Σημείωσε ότι η "ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία κινήθηκαν με ταχύτητα και αποφασιστικότητα".
Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το έργο τους.
Μίλησε για ιστορική ημέρα σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
"Αποδεικνύουμε πως το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο μπροστά στην άλογη βία" τόνισε.
Σε μήνυμά του νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε για "δικαιοσύνη, σταθερότητα" ενώ τάχθηκε κατά του ενδεχομένου εκλογών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass