ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΟΙΕΛΕ: Δυναμικό «παρών» στην 24ωρη απεργία

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16
ΑΘΗΝΑ
Με ψήφισμα, το οποίο επιδόθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ολοκληρώθηκε η πορεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησής τους, την Τρίτη.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%, ενώ δυναμικό ήταν και το «παρών» στην πορεία αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 1.000 σε σύνολο 3.500 εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Πειραιά.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου».
Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου, το υπουργείο έχει ζητήσει την αναβολή της συζήτησης.
«Είναι εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι το ίδιο υπουργείο, που ήταν έτοιμο να στείλει πριν από λίγους μήνες έναν ολόκληρο κλάδο στον Καιάδα, ζητάει τώρα αναβολή με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ.
Στη Βουλή, χθες , οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Την Πέμπτη θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass