ΖΕΥΓΑΡΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΡΟΜΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Παιδί της φτώχιας η Μαρία!

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2013 3:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:30
ΣΟΦΙΑ
Ζευγάρι βουλγάρων ρομά ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία, καθώς -σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης- ενδέχεται να είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που εντοπίστηκε στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.
Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση αυτή, η οποία διεξήχθη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη Γκούρκοβο (κεντρική Βουλγαρία).
H γυναίκα, η οποία ονομάζεται Σάσα Ρούσεβα και γέννησε το 2009 στη Λαμία, φέρεται να υποβλήθηκε σε γενετικό έλεγχο που θα δείξει αν είναι όντως μητέρα της Μαρίας, τα αποτελέσματα όμως δεν έχουν ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό ΜΜΕ bgnes, η Ρούσεβα παραδέχθηκε ότι άφησε τη Μαρία στην Ελλάδα λόγω της ακραίας φτώχειας της: "Δεν υπήρχε τροφή, δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας. Δώσαμε το παιδί χωρίς χρήματα, δεν είχαμε τίποτα να φάμε".
"Η Μαρία μοιάζει να είναι το δικό μου παιδί. Θέλω να γίνουν εξετάσεις και αν είναι κόρη μου τη θέλω πίσω. Από χθες που είδα το παιδί στην τηλεόραση δεν μπορούσαν να φάω τίποτα. Το παιδί το γέννησα στην Ελλάδα και το χάρισα εκεί γιατί δεν είχα χρήματα να το ταΐσω", είπε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Το περίεργο είναι ότι η Ρούσεβα φέρεται να είχε κατηγορηθεί για παράνομη υιοθεσία, υπόθεση για την οποία εκκρεμεί ένταλμα.
Στη διάρκεια της ανάκρισης της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα η φερόμενη ως βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας, Σάσκα Ρούσεβα είπε, ότι σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είδε χθες, αναγνώρισε τους Ρομά από τα Φάρσαλα ως το ζευγάρι, στο οποίο η ίδια άφησε το μωρό της.
Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας Σβετλοζάρ Λάζαροφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «παράδειγμα για την άριστη συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών οργάνων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου.
Σύντομα θα βγουν τα αποτελέσματα του τεστ DNA από το οποία θα διαπιστωθεί αν όντως η Σάσκα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
Σύμφωνα με τη βουλγαρική δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένα από τα παιδιά του ζευγαριού δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση και έβαλε τα κλάματα ζητώντας την πίσω.
Ο αδελφός του φερόμενου πατέρα Ατάνας Ρούσεφ, Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας».
Η τηλεόραση έδειξε ξανθά παιδιά -κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών- στον οικισμό των ρομά στο Νικολάεβο. Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.
Σε εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση, η Σάσεβα κρατούσε ένα παιδί με βαμμένα κόκκινα μαλλιά το οποίο φαίνεται ότι πάσχει από αλφισμό, μια πάθηση στην οποία δεν υπάρχει παραγωγή μελανίνης.
Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Η Σάσα Ρούσεβα ήταν 31 ετών όταν στις 31 Ιανουαρίου 2009 γέννησε στη Λαμία ένα κοριτσάκι βάρους 3.100 κιλών. Την ίδια ημερομηνία γέννησης είχε δώσει και το ζευγάρι στα Φάρσαλα όπου βρέθηκε η Μαρία.
Το θέμα γίνεται περίπλοκο καθώς η πιθανολογούμενη μητέρα της μικρής δήλωσε άγαμη στη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενώ οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν ότι στη μαιευτική κλινική χρησιμοποίησε το όνομα του συζύγου της.
Οι υπάλληλοι σημειώνουν ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση για να συμπληρώσουν τη ληξιαρχική πράξη.
Απομένει να διαλευκανθεί αν η φερόμενη ως μητέρα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ή «εξαναγκάστηκε» να το δώσει.
Η πιθανότητα η μικρή Μαρία να είναι η μικρή Ρούσεβα είναι πλέον ζήτημα προς απόδειξη, καθώς όλα τα δεδομένα συγκλίνουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Το ανδρόγυνο των Ρομά ζει στο Νικολάεβο τα τελευταία 7 με 10 χρόνια. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η οικογένεια έχει επτά παιδιά, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζει σε άθλιες συνθήκες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass