ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Αντιδράσεις για την πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2013 22:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:32
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ότι «οι Έλληνες μπορούμε» έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από τον Ιερό Ναό του Αγ.Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Βενιζέλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
«Στέλνουμε από εδώ ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας και κανείς δεν πρέπει να στερεί από τον ελληνικό λαό αυτό που πρώτα και κύρια θέλει. Να νιώσει ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε» δήλωσε ο κ.Βενιζέλος.
Την πεποίθηση του ότι με τη δύναμη του Θεού θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και να υπερνικήσουμε τις κρίσεις, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ευχές, με αναφορές και στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, έκαναν υπουργοί, βουλευτές και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης, σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της δοξολογίας.
«Εύχομαι ο Άγιος Δημήτριος να φέρει ενότητα και ομοψυχία στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σύνεση και σωφροσύνη στο εξωτερικό. Στους Θεσσαλονικείς δεν αρμόζει η μοιρολατρία. Αντιστεκόμαστε και θα καταφέρουμε και πάλι» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας έδωσε έμφαση στη «μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι μαζί για να μπορέσει η πατρίδα μας να βγει από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται» και σημείωσε πως «με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».
Σε ερώτηση αν θα ψηφίσει στη Βουλή τυχόν νέα μέτρα, ο κ. Γκιουλέκας απάντησε: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να ληφθούν άλλα μέτρα. Ο ελληνικός λαός έχει σηκώσει πολύ περισσότερες θυσίες από όσες μπορούσε και αυτό νομίζω ότι είναι κατανοητό. Και οι δανειστές πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε αυτό το λαό να πάρει κάποια ανάσα, διότι η συνεχής πίεση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».
«Να βοηθήσει την πόλη ο Άγιος Δημήτριος, γιατί υπάρχει μεγάλη δυστυχία, ανεργία, τα νέα τα παιδιά τα χάνουμε στο εξωτερικό» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης.
«Να μας δώσει τη δύναμη ο Άγιος Δημήτριος να αγωνιστούμε για να απαλλαγούμε από τα δεινά που μας έχουν επιβάλει οι κύριοι Στουρνάρας και οι συν αυτώ ξένοι και ντόπιοι για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε» τόνισε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα και σε ερώτηση σχετικά με την πρόσκληση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, απάντησε: «Δεν είναι ένα κόμμα που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό; Υπάρχει, δεν υπάρχει; Αν θέλετε εσείς να το σβήσετε από τη σκέψη σας σβήστε το. Ο λαός για να το σβήσει αυτό το κόμμα πρέπει να σταματήσουν αυτά τα μέτρα που τον εξοντώνουν. Αυτά τον εξωθούν προς τη Χρυσής Αυγή».
«Όλοι μαζί να αγωνιστούμε ο καθένας λίγο πιο πάνω από τα εμπόδια που βάζουν μπροστά μας, λίγο πιο πέρα από τις δυσκολίες που έχουμε και να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία μας» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την ελπίδα να βγούμε σύντομα από την κρίση. Είπε ότι βεβαίως θα πάει στην παρέλαση της Δευτέρας και αν είναι εκεί και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τότε «θα έχει θέμα». «Να δούμε αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί» είπε.
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Τα βέλη στρέφονται κατά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος απαντά ότι είναι υποχρεωμένος βάσει πρωτοκόλλου να καλέσει τους εκλεγμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Εναντίον του Απόστολου Τζιτζικώστα καταφέρεται η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που ζητεί από τον περιφερειάρχη να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή. «Ο περιφερειάρχης φαίνεται δεν έχει ενημερωθεί πως η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ότι η ηγεσία της έχει προφυλακιστεί εξαιτίας αυτού, ότι έχει ως σκοπό την κατάλυση της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού και την εγκαθίδρυση ναζιστικού καθεστώτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και προσθέτει: «Ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του πρέπει να καταλάβουν ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη, τιμούν τα θύματα του ναζισμού και τιμωρούν τους νοσταλγούς του φασισμού, για αυτό αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφής ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις επιπτώσεις του. » Έχουν τη δύναμη και τη θεσμική θωράκιση για την αντιμετώπιση των επιγόνων του ναζισμού. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ανακαλέσει αμέσως την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται από τη στάση τους στα ζητήματα ουσίας και όχι στους τύπους. Αυτό επιβάλλουν τα ήθη των Ελλήνων και αυτό οφείλει να πράξει. Τέτοιο ήταν το 'ΟΧΙ' των Ελλήνων».
ΔΕΝ ΠΑΕΙ Η ΔΗΜΑΡ
Οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ εξέδωσαν το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως δεν πρόκειται να παρευρεθούν στην παρέλαση χαρακτηρίζοντας ατόπημα την επιλογή Τζιτζικώστα να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
 Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Αποτελεί σοβαρό ατόπημα και πρόκληση η επιλογή του κ. Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, να προσκαλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αντιφασιστικού αγώνα των Ελλήνων.
» Η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει στην παρέλαση».
Ερωτηθείς αν θα παραστεί στην παρέλαση της Δευτέρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απάντησε πως βεβαίως θα πάει, αλλά σε διευκρινιστική ερώτηση τι θα κάνει αν δίπλα του βρίσκονται χρυσαυγίτες βουλευτές, απάντησε «αυτό είναι θέμα. Να δούμε αν θα φύγω εγώ ή θα φύγουν αυτοί».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass