ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Να μην ξεχνάμε τη θηριωδία του ναζισμού

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2013 22:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:32
ΑΘΗΝΑ
Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την ανάγκη να μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά «τη θηριωδία του ναζισμού».
Στην αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού σε γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως «αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά», συμπληρώνοντας πως για τη νέα γενιά η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι «κάπως σαν τύφλωση».
«Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρατηρώντας ότι «σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας».
«Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, «είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας».
«Εδώ» πρόσθεσε «έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας».
Τέλος, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τον σεβασμό του στο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου «τα κίνητρα είναι περιορισμένα και η δοκιμασία μεγάλη».
«Εσείς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τι θα πει πατριωτισμός, προσφορά, καθήκον. Η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα δεν εκφράζεται με κραυγές, με επίδειξη ή με κομπασμούς. Είναι μια εσωτερικευμένη δύναμη που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με λόγια» κατέληξε.
*Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο μήνυμά τους τονίζουν: «Σήμερα ζούμε ξανά τον εφιάλτη της κατοχής. Χωρίς διχόνοια, πρέπει να πούμε Όχι στο ναζισμό, Όχι στα μνημόνια, Όχι στην υποτέλεια, Όχι στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να νικήσουμε. Τη νίκη έφερε ο Γοργοπόταμος και όχι ο Μελιγαλάς».
*Η ΔΗΜΑΡ, με τη σειρά της αναφέρει: «Οι δημοκρατικοί πολίτες, ο προοδευτικός κόσμος δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση εικόνων από το σκοτεινό παρελθόν, θα υψώσουν τείχος απέναντι στο ρατσιστικό μίσος και στη φασιστική δράση. Όλοι έχουμε υποχρέωση απέναντι στις νεότερες γενιές να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας».
*«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό-ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές που εμπλέκουν την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτούς που προετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass