Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ομογένεια του Μανχάταν γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 16:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:25

Με γαλανόλευκες ελπίδες και ελληνικές φωνές για ακόμα μια χρονιά γέμισε η 5η λεωφόρος του Μανχάταν, καθώς χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, εκατοντάδες φορείς της Ομογένειας (σχολεία, ομοσπονδίες, κοινότητες, σύλλογοι, φοιτητικές οργανώσεις και ιδρύματα) και δεκάδες άρματα και μπάντες συμμετείχαν στην παρέλαση του Ελληνισμού της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης.

Η φετινή παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου είχε ως κεντρικό σύνθημα: «Με την αποφασιστικότητά τους, οι Έλληνες θα ξεπεράσουν την κρίση» και όπως κάθε χρόνο, την παρέλαση άνοιξε άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ενώ για πρώτη φορά -λόγω της οικονομικής κρίσης- δεν συμμετείχε διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου εκπροσώπησαν διπλωματικές και προξενικές αρχές, ενώ έλαβαν μέρος Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Σύμφωνα με τον Έλληνα μετανάστη, που μεγάλωσε στην Νίκαια Λάρισας, αλλά για πολλά χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Αχιλλέα Λυγγέρα «το κλίμα στις εορταστικές εκδηλώσεις και φέτος ήταν συγκινητικό, αφού μονίμως αυτός ο λαός παρελαύνει, όχι στην 5η λεωφόρο, αλλά στις λεωφόρους όλου του κόσμου, όχι με φανφάρες, αλλά με ένα σπουδαίο πολιτισμό. Και με την παρέλασή μας δείξαμε και φέτος αυτόν τον ενθουσιασμό, αυτό το πάθος, αυτή τη δύναμη ότι είμαστε λίγοι, αλλά μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από τους πολλούς. Γιατί έχουμε το πάθος, έχουμε την ψυχή, έχουμε το Θεό μαζί μας».

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο, από αριστερά προς τα δεξιά ο Αχιλλέας Λυγγέρας με τον επιστήθιο φίλο του υποψήφιο δήμαρχο Νέας Υόρκης John Catsimatidi και δεξιά η Κατερίνα Λυγγέρα, η Μάρα Καρέτσου και η Σοπράνο Αναστασία Ζαννή στη δεξίωση του Pierre Hotel of Manhattan πριν την παρέλαση.