Συνδικάτα: Απεργία την 1η Μαϊου

Δημοσίευση: 08 Απρ 2013 18:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:27

Στην κήρυξη γενικής πανελλαδικής απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη προσανατολίζονται τα συνδικάτα, υποστηρίζοντας ότι η 1η του Μαΐου «δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή, αλλά απεργία». Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει ήδη καταλήξει σε απόφαση για απεργία την 1η Μαΐου, με βασικά αιτήματα την ανάσχεση της ανεργίας και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί επισήμως μεθαύριο Τετάρτη, οπότε και θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση, που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Απόφαση για την κήρυξη απεργίας την 1η Μαΐου έχει πάρει ήδη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καθώς και ομοσπονδίες και μεμονωμένα σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η αργία της Πρωτομαγιάς μετατίθεται για τις 7 Μαΐου, Τρίτη ημέρα του Πάσχα –μετά από σχετικό αίτημα του εμπορικού κόσμου. Έτσι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass