Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Απόλυτα διασφαλισμένες οι καταθέσεις

Ανάκαμψη μετά το limit down Εθνικής- Εurobank

Δημοσίευση: 09 Απρ 2013 4:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:28
 ΑΘΗΝΑ
Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι απόλυτα διασφαλισμένες, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενόψει της συνάντησης την Τρίτη με την τρόικα.
Με αφορμή επερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στη Βουλή «σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και είναι μείζονος πρωταρχικής σημασίας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου», τονίζοντας παράλληλα ότι τα 50 εκ. ευρώ είναι υπεραρκετά για την κάλυψή του.
Η εξυγίανση μέσω συγχωνεύσεων διασφαλίζει τόσο τις καταθέσεις όσο και τις θέσεις εργασίας, επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.
Νωρίτερα, ο Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, είχε επαναλάβει πως «οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες» επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα δεν προκαλούν καμία ανησυχία.
Μιλώντας στον Ant1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις δύο τράπεζες, ενώ σημείωσε ότι "δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση".
Ανάκαμψη μετά το limit down Εθνικής- Εurobank
Αρνητικά ήταν τα πρώτα μηνύματα από τη χρηματιστηριακή αγορά μετά την ακύρωση του "γάμου" μεταξύ της Εθνικής και της Eurobank.
Οι μετοχές της Εθνικής και της Eurobank έφτασαν αρχικώς σε "limit down" του 30%, συμπαρασύροντας και τον τραπεζικό δείκτη σε κάθετη πτώση 18,53%, αλλά και την υπόλοιπη χρηματιστηριακή αγορά.
Κατόπιν επικράτησε εικόνα σταθεροποίησης με τον ΓΔ να κινείται στα επίπεδα των 820 μονάδων.
Τελικά, με άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ.
*"Ευελπιστώ, ότι δεν θα είναι οριστικό το διαζύγιο Εθνικής- Eurobank και δεν θα σταματήσει η προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος (της συγχώνευσης). Κρατώ και τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού και του κ. Προβόπουλου, ότι δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ανησυχία αναφορικά με τις καταθέσεις και ανεξάρτητα από το ύψος τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.