Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

«Συγχρηματοδότηση και όχι τοκογλυφικό δάνειο η συναλλαγή»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:30
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για «συγχρηματοδότηση» και όχι «τοκογλυφικό δάνειο» μίλησε ο Ντέμης Νικολαΐδης στη διάρκεια της κατάθεσής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η δίκη για το τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων.
Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην υπόθεση, ο πρώην διεθνής «άσος» υποστήριξε ότι δανείστηκε το 2011 50.000 ευρώ από τον φερόμενο ως εκ των «αρχηγών» της σπείρας, προκειμένου να διοργανώσει η εταιρεία του μία μουσική συναυλία, ενώ έπειτα από περίπου πέντε μήνες τού επέστρεψε 65.000 ευρώ.
«Χρειαζόμουν τα χρήματα ως προκαταβολή για να «κλείσω» τη συναυλία. Προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει. Του πρότεινα «απόδοση» ύψους 10%. Του φάνηκε μεγάλη και μου είπε 5%», τόνισε ο Ντέμης Νικολαϊδης, αρνούμενος ότι επρόκειτο για «τοκογλυφικό δάνειο».
Χαρακτήρισε τη συναλλαγή «συγχρηματοδότηση» προσθέτοντας ότι μετά από λίγο καιρό ζήτησε από το ίδιο πρόσωπο νέο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ για άλλη συναυλία την οποία, όμως, ανέλαβε να διοργανώσει άλλη εταιρεία οπότε και επέστρεψε τα χρήματα εφάπαξ.
Αναφερόμενος στον εν λόγω κατηγορούμενο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι είχε προσωπικές σχέσεις μαζί και συζητούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο να συνεργαστούν σε επίπεδο διοργάνωσης συναυλιών. «Ψαχνόταν για δουλειές στην Αθήνα και σκεφτόταν να συνεργαστεί μαζί μου στο μέλλον, αλλά τελικά δεν προέκυψε καμία συνεργασία. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και πίναμε καφέ μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως ισχυρίστηκε, γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω προσωπικού του φίλου -κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση- που απασχολούσε κατά τη θητεία του στην προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ ως υπεύθυνο ασφαλείας του ΟΑΚΑ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο δανείστηκε 350.000 ευρώ από το κύκλωμα και επέστρεψε μετά από δύο μήνες 770.000 ευρώ, ο Ντ. Νικολαΐδης σχολίασε: «Είναι αστείο αυτό. Θα πρέπει να ήμουν βλάκας αν δανειζόμουν χρήματα με τέτοιους όρους».
Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η επιμονή του δικαστηρίου στη διάρκειας δυόμιση ωρών κατάθεση του πρώην προέδρου της ΑΕΚ ο οποίος, εκνευρίστηκε και φέρεται να δήλωσε «Με πιέζετε τόσο πολύ, αισθάνομαι ότι είμαι κατηγορούμενος».
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.