Περιοδεία ΚΚΕ σε Πυροσβεστική και Αστυνομία

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 13:13

 

 

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Γ. Λαμπρούλη πραγματοποίησε περιοδεία στους εργασιακούς χώρους του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας με την ευκαιρία επίκαιρης ερώτησης στη βουλή για την αποκατάσταση των μισθών συντάξεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του πυροσβεστικού Σώματος και τους απόστρατους. Συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζόμενων του πυροσβεστικού και αστυνομικού σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ Λάρισας «Από τη συζήτηση προέκυψε ότι, από τη μια πλευρά η ισχυρή βούληση των εργαζομένων για την παροχή αποτελεσματικής και άμεσης παρέμβασης των Υπηρεσιών, όπου καλούνται λόγω αρμοδιοτήτων τους. Από την άλλη επισημάνθηκαν τα πολλά και πλέον χρόνια προβλήματα και ελλείψεις που τους δυσκολεύουν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό που τονίστηκε ιδιαιτέρα είναι ότι τα κύρια και πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν αστυνομικοί και Πυροσβέστες είναι και οι μεγάλες περικοπές των μισθών τους, όλα αυτά τα μέτρα και οι νόμοι έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη κατάσταση το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τους πυροσβέστες και τους απόστρατους, οι οποίοι μαζί με τη φορολογία έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές που ξεπερνούν το 50% στους μισθούς και τις συντάξεις. Ο κ. Λαμπρούλης ανέπτυξε την επίκαιρη ερώτηση επισημαίνοντας ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ψήφιση και την εφαρμογή του 3ου μνημονίου διατηρεί όλη τη νομοθεσία των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παίρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται σε όσα υπήρχαν.Η αρχή έγινε με το νόμο 3865/2010 του ΠΑΣΟΚ, όπου θεσπίστηκε η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, με την οποία επιβλήθηκε μηνιαία παρακράτηση στις συντάξεις των από­­στρα­των ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και με ποσοστά που κυμαίνονται από 3% μέχρι 10%.Στη συνέχεια με το νόμο 3986/2011 του ΠΑΣΟΚ επιβλήθηκε Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης στο εισόδημα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με κυμαινόμενο ποσοστό από 1% μέχρι 4%. Επίσης έγινε αναπροσαρμογή, ανάλογα με το ύψος των συντάξεων και αυξήθηκαν τα ποσοστά της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων από 3% μέχρι 14%. Στον ίδιο νόμο, για τους απόστρατους που δεν είχαν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους, παρακρατήθηκε επιπλέον μηνιαία εισφορά επί των συντάξεων σε ποσοστό από 6% έως 10%. Θεσπίστηκε Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης με μηνιαία παρακράτηση στο συνολικό ποσό της σύνταξης σε ποσοστό που κυμαίνεται από 3% μέχρι 10%.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νόμο 4024, το 2011. Για τους συνταξιούχους από 1/11/2011 που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, η σύνταξή τους μειώνεται κατά 40%, όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Ακόμη από 1/11/2011 μειώνεται η επικουρική σύνταξη για τους συνταξιούχους πυροσβέστες από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων κατά ποσοστό 20%. Επίσης για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που εξήλθαν από την υπηρεσία τους, από 1/1/2010 μέχρι και 31/12/2010, το εφάπαξ μειώθηκε κατά ποσοστό 15%. Για αυτούς δε που αποστρατεύτηκαν από 1/1/2011 η μείωση είναι 20%.

Το 2012 η κυβέρνηση Παπαδήμου, με την ψήφιση του νόμου 4051, επέβαλε περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων από 1/1/2012 σε ποσοστό 12%, για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ.

Τέλος, η κυβέρνηση των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με την ψήφιση του νόμου 4093, αύξησε τις κρατήσεις για σύνταξη, υγειονομική περίθαλψη, επικουρικά ταμεία και μείωσε με αναδρομική ισχύ από 1/8/2012 τους συντελεστές προσδιορισμού των βασικών μισθών. Ακόμη μείωσε αναδρομικά από 1/8/2012 τα επιδόματα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ειδικής απασχόλησης για την Εθνική Άμυνα, Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια, θέσης, ευθύνης διοίκησης διεύθυνσης, ειδικών συνθηκών κ.ά. Κατάργησε από 1/1/2013 τα δώρα των εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας. Μείωσε το ποσό της ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης.Επίσης με τον ίδιο νόμο και από 1/1/2013 μείωσε τις συντάξεις που ήταν πάνω από 1.000 ευρώ, με ποσοστό από 5% μέχρι 20%.

Όλη αυτή η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα οι περικοπές να ξεπεράσουν το 50% των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή στρατιωτικών ενάντια στις περικοπές, τους δικαίωσε και αποφάσισε οι μισθοί και οι συντάξεις να επανέλθουν στα προ περικοπών επίπεδα της 1/8/2012.Η σημερινή κυβέρνηση επανειλημμένα υποσχέθηκε προεκλογικά την άμεση αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.Όλες αυτές οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν ψεύτικες, αφού όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και των πυροσβεστών αλλά αντίθετα επιβλήθηκαν νέοι φόροι και χαράτσια, σχεδιάζονται νέες μειώσεις. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας με τις υποσχέσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, που δηλώνει ότι έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια, αλλά δεν έχουν κάνει το ίδιο οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι υπουργοί. Με αυτή την τακτική έχει στόχο να εμποδίζει τις διεκδικήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και να σπέρνει αυταπάτες συγκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική της και τα μέτρα που ετοιμάζει. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και δρομολογεί νέες σαρωτικές ανατροπές στο κοινωνικό - ασφαλιστικό σύστημα, με νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας, συνταξιοδότησης, μειώσεις στις συντάξεις, αλλαγές στη φορολογική κλίμακα. Με βάση τα παραπάνω ερωτώνταιοι κ.κ. Υπουργοί πότε θα υλοποιήσει η κυβέρνηση τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass