ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ημερίδα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:54

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, σε συνεργασία με τη Σχολή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τοπικούς φορείς, διοργανώνει σήμερα ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Περιβαλλοντικές, Οικονομικές και Κοινωνικές διαστάσεις του θέματος» στην αίθουσα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στόχος της ημερίδας, εκτός από την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, είναι μεταξύ άλλων και ο έλεγχος του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, η αντιμετώπιση φαινομένων μεταφοράς τους από μια περιοχή σε άλλη, η επιθετικότητα μερικών από αυτά σε ανύποπτους πολίτες, και κυρίως σε μαθητές σχολείων, η κακομεταχείρισή τους κ.λπ. Τα παραπάνω είναι πτυχές ενός προβλήματος που έχει περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής κα Παγώνα Γκουλέτσου θα ασχοληθεί με το θέμα της στείρωσης των ζώων ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων. Στη συνέχεια η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής κα Λαμπρινή Αθανασίου θα αναπτύξει το θέμα αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την ευεργετική αλληλεπίδραση του ανθρώπου με τα ζώα συντροφιάς. Ακολούθως, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Καρδίτσας θα αναφερθεί στη φιλοζωία και τη διαχείριση αντιμετώπισης της κατάστασης με τα αδέσποτα ζώα προβαίνοντας σε προτάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Τέλος, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Μουζακίου θα αναδείξουν το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς και τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τη συνύπαρξη ζώων και ανθρώπων. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων Φορέων και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σε συνεργασία με φορείς που έχουν αρμοδιότητες για το παραπάνω ζήτημα, στοχεύει σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπισή του. Η ημερίδα είναι ανοικτή σε όλους και καλούνται να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές κτηνιατρικής, εκπρόσωποι ΟΤΑ, κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, φιλόζωοι και κάθε πολίτης με ανάλογες ευαισθησίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass