1,5 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων

Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2016 16:36

Στη βελτίωση σημείων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Συντήρηση στο οδικό δίκτυο Νομού Μαγνησίας έτους 2015-2016 (ασφαλτικά – σήμανση – ασφάλεια)» προϋπολογισμού 1.582.150,00 ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια τμημάτων του οδικού δικτύου και διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».


Με τις εργασίες αυτές αντιμετωπίζονται προβλήματα συνήθους συντήρησης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, αλλά και μερικής ή προσωρινής αποκατάστασης θέσεων με ενεργή εδαφική αστάθεια, κυρίως στους ορεινούς όγκους.
Λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης εδώ και δεκαετίες και της έλλειψης πόρων την παρούσα περίοδο, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και οι ακριβείς θέσεις των επεμβάσεων θα επιλεγούν μετά από ιεράρχηση των αναγκών κατά την εκτέλεση των εργασιών. Οι εργασίες αφορούν επεμβάσεις σε ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα του δικτύου. Εκτιμάται ότι, οι περισσότερες επεμβάσεις θα γίνουν στο ηπειρωτικό τμήμα του Νομού, καθότι λαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου. Οι εργασίες αφορούν την επισκευή - αποκατάσταση επενδεδυμένων τάφρων - οχετών - φρεατίων, επιχωμάτων οδοστρωσίας, σήμανσης καθώς και τοπικά την επισκευή ή κατασκευή νέων συρματοκιβωτίων - λιθοδομών - τοίχων αντιστήριξης στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. Όλες οι πιο πάνω εργασίες θα γίνουν μέσα στα υφιστάμενα όρια της οδού.

Ενδεικτικές θέσεις παρεμβάσεων:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass