ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Κατάργηση μνημονιακών νόμων ζητά η ΕΛΜΕΚ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:36

 

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, μαζί με εκπροσώπους των διαθέσιμων εκπ/κών, επισκέφτηκε τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρο Λάππα, Νίκο Μιχαλάκη και Σούλα Κατσαβριά, προκειμένου να θέσει κάποια  αιτήματα που χαρακτηρίζονται σημαντικά και άμεσα. Τα αιτήματα αυτά σχετίζονται κυρίως με μνημονιακούς νόμους οι οποίοι όπως τονίζει το Δ.Σ. «στόχευαν στην επίτευξη σκληρών δημοσιονομικών προσαρμογών, απολύσεις εκπαιδευτικών, στην πλήρη υποταγή τους μέσω του εκφοβισμού, και στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου».

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

Πιο συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚ ζήτησε:

-Την άμεση επιστροφή των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στα σχολεία τους , όπως και των φυλάκων και των καθαριστριών, που είναι απαραίτητοι για τις καλές συνθήκες λειτουργίας και την ασφάλεια στα σχολεία.

-Την κατάργηση όλου του πειθαρχικού νομοθετικού πλέγματος (ν. 4057/12, ν. 4093/12 κ.λπ.) που υπονομεύει τη δημοκρατική λειτουργία της εκπαίδευσης. Ενδεικτική του πνεύματος των νόμων είναι και η διάταξη που ορίζει ως αδίκημα την «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας». Με βάση  αυτό το νόμο παραπέμφθηκαν  εκπ/κοί στο πειθαρχικό ή σε δίκη, γιατί συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ή γιατί ασκούσαν τα καθήκοντά τους σε υπηρεσιακά συμβούλια, ή ακόμα και για προσωπικές, κοινωνικές ή οικονομικές διαφορές.

-Την κατάργηση του Π.Δ 152/13 και των νόμων ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10 που αφορούν την λεγόμενη αξιολόγηση. Ενώ βρισκόμαστε στη μέση της εφαρμογής τους, δημιούργησαν ένα κλίμα φόβου και διατάραξης των σχέσεων στα σχολεία, συνάντησαν τεράστια άρνηση και αντίδραση των εκπαιδευτικών, προωθήθηκαν όμως αρκετά με πιέσεις και εκβιασμούς.

-Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπ/κών, διότι υπάρχει καθήλωση από το 2011. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τους νεοδιορισθέντες που υπηρετούν σε απομακρυσμένα μέρη και η επιβίωσή τους είναι στα όρια.

-Την κατάργηση άμεσα της τράπεζας θεμάτων, που κόστισε πολύ, τη στιγμή που υπάρχουν ελλείψεις εκπ/κών στα σχολεία και οδήγησε τους μαθητές σε άγχος και αγωνία και αύξησε την παραπαιδεία, ενώ ήταν σίγουρο ότι θα οδηγούσε και σε μεγάλη μαθητική διαρροή.

-Την επανεξέταση από μηδενική βάση του θέματος των μετατάξεων (στην Πρωτοβάθμια και σε θέσεις διοικητικών) με επεξεργασία από την αρχή τόσο του νομικού πλαισίου, όσο και των υπαρχουσών αιτήσεων.  

 Ζητήθηκε ακόμη η προώθηση αυτών των αιτημάτων, ενώ επακολούθησε και συζήτηση και για άλλα θέματα που αφορούν τους εκπ/κούς και την παιδεία. Αναπτύχθηκαν θέσεις, σκέψεις και προβληματισμοί από πλευράς μελών του Δ.Σ, ενώ από την πλευρά των εκπ/κών σε διαθεσιμότητα αναπτύχθηκε το επείγον της αντιμετώπισης των θεμάτων που τους απασχολούν.

Από πλευράς βουλευτών εκφράστηκε η άποψη ότι οι δεσμεύσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, πριν και μετά τις εκλογές θα φέρουν την ηρεμία στην παιδεία. Δόθηκε διαβεβαίωση ότι οι αλλαγές στην παιδεία θα γίνονται με διάλογο και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικαλιστικά τους όργανα και ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή θα έρχονται μετά από συλλογικές διαδικασίες.

Θα επακολουθήσει συνάντηση και με τον τέταρτο βουλευτή του νομού Καρδίτσας, κ. Κώστα Τσιάρα που εκλέχτηκε με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass