ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τέλη για τα αδέσποτα, αδιαφορία για τον Παιδικό ΓΝΚ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2015 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:36

 

 

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Επίθεση εξαπέλυσε στη Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Βασίλης Κρανιάς, κατηγορώντας την ότι από τη μια πλευρά βάζει φόρους για τα αδέσποτα και από την άλλη αδιαφορεί για τα παιδιά που φιλοξενεί ο Παιδικός Σταθμός του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρανιάς σε καταγγελία του αναφέρει τα εξής:

Νέα δημοτικά τέλη βάζει ο δήμος Καρδίτσας για τα σκυλιά , αλλά αδιαφορεί για τα παιδιά στο σταθμό του νοσοκομείου !

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ψήφισε στη συνεδρίαση της 4/2/2015 (κατά πλειοψηφία) την επιβολή δημοτικών τελών για τα αδέσποτα σκυλιά.

Στοχεύει στη συγκέντρωση 40 με 45 χιλ. €, (από τους δημότες που έχουν στην κατοχή τους σύνδεση ύδρευσης), για τη ''φροντίδα'' των αδέσποτων σκυλιών σε συνεργασία με το ''Φιλοζωικό Όμιλο'' και ιδιώτες κτηνιάτρους. Η δικαιολογία ίδια με τις προηγούμενες για την αύξηση των άλλων τελών: δεν έχουμε λεφτά, που να τα βρούμε; Και τα βρίσκουν φορολογώντας τους δημότες.

Είναι μια δικαιολογία πίσω από την οποία κρύβουν τις προθέσεις να μεταφέρουν στους δημότες όλα τα έξοδα λειτουργίας του δήμου και για όσα δεν το καταφέρουν θα διαλύσουν τις υπηρεσίες και θα τις ξεπουλήσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό είναι το πολιτικό τους πιστεύω και αυτό υλοποιούν. Άλλωστε αυτό έταξαν στους δημότες την προεκλογική περίοδο: να «νοικοκυρέψουν» το δήμο και εννοούσαν αυτό που γίνεται τώρα. Όποιος κατάλαβε κάτι διαφορετικό, κατάλαβε λάθος !

Δε φρόντισαν όμως να νοικοκυρέψουν άλλες ανάγκες πολύ σημαντικότερες, όπως π.χ. τον παιδικό σταθμό του Νοσοκομείου που εδώ και μια βδομάδα τουλάχιστον έχει καταρρεύσει η ψευδοροφή λόγω εισόδου νερών και υπάρχει κίνδυνος για τα παιδάκια και τους εργαζόμενους εκεί, όχι μόνο από την πτώση των πλακών της ψευδοροφής αλλά και από πιθανή ηλεκτροπληξία λόγω των νερών που μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, που φόβισε τους γονείς με αποτέλεσμα να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σταθμό.

Το πρόβλημα, όπως πληροφορηθήκαμε, εμφανίστηκε με τα χιόνια αλλά η δημοτική αρχή παρέπεμψε τη λύση στο μέλλον, παραβλέποντας τις ανάγκες και τις ανησυχίες γονιών και εργαζομένων.

Πριν επιδεινωθούν πάλι οι καιρικές συνθήκες ο δήμος πρέπει να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Διαδικασίες υπάρχουν και δεν δικαιολογείται άλλη καθυστέρηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass