Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Τρίκαλα (φωτ.)

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 18:34

Με πικ νικ στη λίμνη Γκιτζή στο Κεφαλόβρυσο, ποδηλατάδα και πολύ κέφι, καγιάκ, αναρρίχηση…. ποδηλατοχυμό, ερωτηματολόγια, ηλεκτρικά ποδήλατα, skate, πιτ στοπ ποδηλάτων, μπάσκετ με αμαξίδιο…οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο.


Το πρωί ξεκίνησε η ποδηλατοβόλτα με τη συμμετοχή πολιτών και ποδηλατικών συλλόγων, με εκκίνηση το Δημαρχείο Τρικάλων, ολιγόωρη στάση στη λίμνη Γκιτζή και επιστροφή. Στη λίμνη στήθηκε μι όμορφη μορφή από τον Σύλλογο Φίλων της, με σουβλάκια, χαλβάδες, χυμούς και μουσική, ενώ η φύση απλωνόταν πανέμορφη και η βόλτα με τις βάρκες ήταν. μια μικρή απόδραση. Αλλοι τρικαλινοί με μικρά παιδιά, που ήρθαν με το Αστικό ΚΤΕΛ δωρεάν και απόλαυσαν το πικ νικ και τη φύση μαζί με τους κατοίκους του χωριού
Την ίδια ώρα, γίνονταν παράλληλες δράσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες από τους εθελοντές, με κυρίαρχο το Μπάσκετ με Αμαξίδιο στην πλατεία Δεσποτικού.
Λίγο πιο πέρα, στον Ληθαίο και στην προβλήτα που έχει διαμορφωθεί για τη βόλτα με τις βάρκες, γίνονταν επίδειξη καγιάκ (από τη Γέφυρα Γούρνας έως τη Γέφυρα του Ασκληπιού), αλλά και αναρρίχηση κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων με τη συμμετοχή του ΣΟΧΤ
Επίδειξη καγιάκ έγινε και το Σάββατο, ενώ επί δύο ώρες γινόταν πρωτότυπο PIT – STOP ποδηλάτων έξω από κεντρικά καταστήματα ποδηλάτων με τη συμμετοχή εθελοντών και παιδιών.
Την ίδια ώρα, τρικαλινοί και επισκέπτες συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο σχετικά με τους τρόπους και τα προβλήματα κινητικότητας στην πόλη μας, Οι εθελοντές, επίσης, μοίραζαν φυλλάδια για τις δράσεις , την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου και τον ΚΟΚ Τα δε καταστήματα προσέφεραν δωρεάν σέρβις ποδηλάτου.
Εξω από το ΙNFOPOINT της Κεντρικής Πλατείας πραγματοποιήθηκαν δράσεις με τη συμμετοχή ποδηλατικών συλλόγων καθώς και επιδείξεις αγώνων SKATE, αλλά και ποδηλατοχυμός! Δηλαδή, κάνοντας κάποιος ποδήλατο, ενεργοποιούσε μηχανισμό που έστυβε... χυμό!
Ξεχωριστή νότα, η επίδειξη ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ, από Ελληνα κατασκευαστή

Οι δράσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με:
• 9.00- 13.00: ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ κάτω από την Κεντρική Γέφυρα Τρικάλων από τον ΣΟΧΤ, με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
• 10.00-13.00 Θεατρικά Δρώμενα σε κεντρικά σημεία της πόλης.
• 21.30: Προβολή ταινίας, από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, στο υπαίθριο θεατράκι Ληθαίου, στον χώρο ανάπλασης των παλαιών φυλακών, παραπλεύρως του Τζαμιού.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα