Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι σφυρίχτρες ξεσήκωσαν τα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2016 12:11

Μήνυμα και υπενθύμιση η σημερινή ενέργεια για τον νέο ποδηλατόδρομο των Τρικάλων. Μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων με τα ποδήλατά τους έκαναν μια βόλτα στην εγκεκριμένη πλέον διαδρομή. Και επειδή ακόμη δεν έχει γίνει πλήρης συνείδηση αυτής της έγκρισης, οι νεαροί και οι νεαρές άφηναν σε κάθε αυτοκίνητο που έβλεπαν σταθμευμένο παράνομα, ένα μικρό φυλλάδιο, με την υπενθύμιση ότι… «Σήμερα τη γλίτωσες την κλήση! Την επόμενη φορά όμως….».

Αναφερόταν, επίσης, η απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, καθώς και ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα: «Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις στην ελεύθερη κυκλοφορία στον ποδηλατόδρομο και στην προσπάθεια για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας».
Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν η εγκεκριμένη: Δημαρχείο, Καποδιστρίου, Κοραή, γέφυρα Γούρνας, Αμαλίας, Β. Τσιτσάνη, Διονυσίου, Απ. Ιακωβάκη, Βενιζέλου (αντίθετη φορά), Καποδστρίου, Δημαρχείο.
Συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμα, Λεβέντη, Γούλας, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Μητσιάδη και στελέχη του Δήμου.
Οι σφυρίχτρες των παιδιών, το κέφι και η διάθεσή τους να δημιουργήσουν πιο ανθρώπινη πόλη, συνέβαλλαν στις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Οι δράσεις της οποίας, όλη τη διάρκεια της ημέρας αφορούν σε αναρρίχηση κάτω από την κεντρική γέφυρα Τρικάλων, από τον ΣΟΧΤ (στις 5 μ.μ.), αγώνα χόκεϊ επί ασφάλτου, στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού (στις 6 μ.μ.), λάτιν χορούς σε 4 κεντρικά σημεία (στις 9 μ.μ.) Και σε συνδυασμό με τις προσφορές μελών του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων σε προϊόντα, μετά την πρόσκληση του Δήμου, αποδεικνύουν ότι η βιώσιμη κινητικότητα και τα οφέλη στην οικονομία, είναι πραγματοποιήσιμα και εφικτά.

Σχετικά Άρθρα