Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεμινάριο για το αστικό πράσινο στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2016 15:50

Χρήσιμες, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες στον Δήμο Τρικκαίων, οι κατευθυντήριες γραμμές για το αστικό πράσινο. Πρόκειται για κατευθύνσεις που αναλύονται στο διήμερο σεμινάριο που διοργανώνει ο Δήμος, με τον καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., κ. Θεοχάρη. Δ. Ζάγκα.


Το σεμινάριο έχει ως θέμα τη «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 4 Οκτωβρίου και συνεχίζεται την Τετάρτη 4 και 5 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Σκοπό τους σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι υπάλληλοι και τα στελέχη Δήμων, Δασαρχείων και γεωπόνοι, για τα όσα αφορούν στο αστικό πράσινο, στη διαχείρισή του, σε νέες μεθόδους και πρακτικές. Για τους λόγους αυτούς κλήθηκαν να μετάσχουν, όλοι οι επιστήμονες και υπάλληλοι των 4 Δήμων του νομού Τρικάλων, των Δασαρχείων και τα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου.
Την Τρίτη ο κ. Ζάγκας ανέπτυξε θέματα, όπως:
- Η σημασία του αστικού πρασίνου για τη βιωσιμότητα των σύγχρονων πόλεων
- Κλάδευση δένδρων πάρκων και δενδροστοιχιών και
- Η αξία των μνημειακών δένδρων και τρόποι συντήρησής τους
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τους συμμετέχοντες και διάλογος για σημαντικά θέματα. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει:
- Υπόδειξη σωστών πρακτικών κλάδευσης
- Αξιολόγηση δένδρων από πλευράς επικινδυνότητας
- Επίσκεψη δενδροστοιχιών, πάρκων και αλσών και επιτόπια συζήτηση για
τυχόν υπάρχοντα προβλήματα.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα