ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ 7000 ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ 300 ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Εξυπνα σπίτια» στον Δήμο Τρικκαίων

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2016 8:36

ΤΡΙΚΑΛΑ

Το επόμενο πανευρωπαϊκό βήμα για την ηλεκτρονική υγεία ξεκινά και από τα Τρίκαλα, το οποίο μαζί με τις πρωτοπόρες υπηρεσίες e-health (ηλεκτρονική υγεία) παρουσίασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου σε πανευρωπαϊκής σημασίας φόρουμ, στην Αθήνα.

Το πρωτοπόρο βήμα, είναι το ερευνητικό έργο ActiveAge που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους με προϋπολογισμό 22.000.000 ευρώ. Πρόκειται για τη διαμόρφωση «έξυπνων σπιτιών» που θα παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας σε 7000 Ευρωπαίους και 300 Έλληνες της Κεντρικής Ελλάδας. Όλο αυτό το πρόγραμμα μάλιστα, αξιοποιεί την επόμενη γενιά χρήσης του ίντερνετ, το Δίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), δηλαδή την πλέον πρωτοπόρα εφαρμογή παγκοσμίως. Το πρόγραμμα ActiveAge θα εφαρμοστεί και στα Τρίκαλα από το 2017 και σε πόλεις της κεντρικής Ελλάδας, που μετέχουν στο δίκτυο Citiesnet, των Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας.

Οι πρωτοπόρες υπηρεσίες του Δήμου, είναι όσες αναπτύχθηκαν ήδη από το 2003, υλοποιήθηκαν από το 2006 με την τηλεπρόνοια και πλέον, έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Διότι, όπως τόνισε στο ελληνικό eHealth Forum (πραγματοποιείται στις 25 & 26 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών) ο κ. Παπαστεργίου, «πρέπει να ορίσουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον μας».

Και αυτό το μέλλον είναι:

- η πρόληψη, μέσω των «υγιών πόλεων» και των δράσεων υπέρ ποδηλάτου, του μαζικού αθλητισμού, της ποιότητας ζωής για τους πολίτες, σε κάθε επίπεδο

- η δράση, μέσω των Κοινωνικών Δομών του Δήμου (8 ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, 2 παιδικοί, 7 βρεφικοί και 6 βρεφονηπιακοί σταθμοί, 4 ΚΔΑΠ και 5 Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας)

- η χρήση της τεχνολογίας, μέσω του δικτύου Τηλεπρόνοιας, των 10 ευρωπαϊκών έργων που υλοποιήθηκαν για τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, των ωφελειών από το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό και το πιλοτικό σύστημα της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη.

Επομένως, συνέχισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων μπροστά σε 120 ομιλητές και εκατοντάδες συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, «οφείλουμε να διερευνήσουμε την πρόνοια μέσα από την πρόκληση του Διαδικτύου των Πάντων (Internet-of-Everything), το οποίο συνιστά ένα συνδυασμό τεχνολογίας, ανθρώπων και υπηρεσιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass