ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΒΑΪΟΣ ΒΑΡΕΛΑΣ

«Δεν τίθεται θέμα εμπλοκής στην Παθολογική»

Δημοσίευση: 05 Νοε 2016 8:21

ΚΑΔΙΤΣΑ
«Υπάρχει σε εξέλιξη μια εποικοδομητική συζήτηση με το ιατρικό προσωπικό και σύντομα θα βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις ώστε η Παθολογική Κλινική να συνεχίσει να λειτουργεί και να εφημερεύει χωρίς κανένα πρόβλημα»! Αυτή τη διαβεβαίωση

έδωσε προχθες σε συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης για το Νοσοκομείο Καρδίτσας ο Διοικητής του κ. Βάϊος Βαρελάς.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Κλινική αντιμετωπίζει ένα ζήτημα με τις εφημερίες καθώς από το υπάρχον ιατρικό δυναμικό - λόγω απουσιών που γίνονται για διαφόρους λόγους - περίπου 7 άτομα είναι διαθέσιμα για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών αλλά και των εισαγωγών στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας.
Ο κ. Βαρελάς πρόσθεσε ότι όλο αυτό το διάστημα, η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κατέβαλλε προσπάθειες για την στελέχωση της Κλινικής και την κάλυψη των εφημεριών από γενικούς γιατρούς οι οποίοι ωστόσο δεν παρέχουν υπηρεσίες εάν δεν υπάρχει παθολόγος. Παράλληλα, ζήτησε από τον Ιατρικό Σύλλογο μέλη τα οποία δεν εγράφησαν στην λίστα των επικουρικών να εργαστούν εφόσον το επιθυμούν στο Νοσοκομείο, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
Για τα κενά και τις οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού ο κ. Βαρελάς είπε πως από τις 105 οι 43 είναι κενές, όμως σύντομα θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη 10 μόνιμων γιατρών, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται άλλες δυο προσλήψεις. Από τις 31 κενές θέσεις που θα απομείνουν, 14 καλύπτουν επικουρικοί γιατροί, οπότε ο αριθμός των τελικών κενών περιορίζεται στα 17 για τα οποία το επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν γρηγορότερη κάλυψή τους. Σε ότι αφορά τους νοσηλευτές δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο ιδιαίτερο πρόβλημα, σε αντίθεση με το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, ιδιαίτερα, μαγείρους, συντηρητές, τραπεζοκόμους, λαντζέρηδες, θέσεις τις οποίες η Διοίκηση θέλει να τις καλύψει με ένταξη σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Επίσης, για την φύλαξη των εγκαταστάσεων έγιναν ήδη ατομικές συμβάσεις πλήρους απασχόλησης με εργαζόμενους, ενώ για την καθαριότητα έγινε διαγωνισμός και ανατέθηκε το έργο σε εργολάβο μέχρι να ξεκαθαριστεί νομικά, εάν μπορούν να συναφθούν και σε αυτόν τον τομέα ατομικές συμβάσεις.
Τέλος ο κ. Βαρελάς υπογράμμισε πως η κατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων όταν ανέλαβε την Διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν πολύ άσχημη καθώς εδώ και χρόνια δεν γίνονταν εργασίες συντήρησης. Όπως είπε, επιβάλλεται η φροντίδα, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός τους με σειρά παρεμβάσεων μέσω ΕΣΠΑ.
Ο κ. Βαρελάς τόνισε ακόμη ότι μετά από δικιά του μελέτη της λειτουργίας του Νοσοκομείου διαπίστωσε πως μπορούν να λυθούν πολλά ζητήματα με τρείς παρεμβάσεις: Την αυτονόμηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου θα γίνεται η εκτίμηση και η κατανομή των περιστατικών στις Κλινικές. Την επανυπαγωγή των Κέντρων Υγείας στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για ευχέρεια στην διαχείριση του διαθέσιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για κάλυψη εκτάκτων αναγκών. Την επαναφορά του καθεστώτος των δυο Παθολογικών Κλινικών που κατά την άποψή του θα διευκολύνει τα μέγιστα γιατρούς και νοσηλευτές στην αποτελεσματικότερη άσκηση των καθηκόντων τους προς όφελος των ασθενών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass