Εκτύπωση αυτής της σελίδας

28 ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Ζητούν τα δεδουλευμένα τους

Δημοσίευση: 05 Νοε 2016 9:12


Με σκληρή επιστολή τους στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ συνολικά 28 ανταποκριτές ζητούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, αφήνοντας αιχμές για πιθανή ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.


Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:  
«Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα στο καθεστώς μη πληρωμής (έχουμε απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2015), λάβαμε το από 6-10-2016 έγγραφο του Προέδρου του ΕΛΓΑ, το οποίο ουσιαστικά, μας προτρέπει να κάνουμε επιπλέον υπομονή, επειδή οι υποχρεώσεις που θέτουν οι μνημονιακοί νόμοι (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)  δεν επιτρέπουν την καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Μας λέει λοιπόν ο πρόεδρος του Οργανισμού, ότι ενώ είναι γνωστό το πρόβλημα τουλάχιστον εδώ και ένα έτος, τόσο χρονικό διάστημα προωθεί τροπολογίες, οι οποίες αποσπασματικά επιλύουν τα προβλήματα των ανταποκριτών, χωρίς όμως να καταφέρνουν ουσιαστικά να το επιλύουν. Με άλλα λόγια πρέπει να επιτρέψει η Τρόϊκα- Θεσμοί για να  πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας. Και πάλι όχι ολόκληρο το ποσό της εργασίας μας, αλλά μέχρι τα όρια που έχουν καθοριστεί από την επιτροπεία.
Θεωρούμε κοροϊδία προς την πλευρά μας, την όλη μεθόδευση από την πλευρά της διοίκησης. Εάν δε, λάβουμε υπόψη την συνολική συμπεριφορά  του Οργανισμού απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού (οι οποίοι βρίσκονται τόσο καιρό σε αποχή – απεργία), καθώς και στον αγροτικό κόσμο, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει προσπάθεια για ουσιαστική υποβάθμιση των υπηρεσιών του, ίσως γιατί υπάρχει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του.
Απαιτούμε λοιπόν εμείς οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ Καρδίτσας, που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε ενέργεια κατοχύρωσης των δεδουλευμένων μας καθώς και για την συνεργασία μας, με τον οργανισμό.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων του ΕΛΓΑ για τα εργασιακά τους δικαιώματα και στα αιτήματα αγροτών της περιοχή μας απέναντι στον ΕΛΓΑ
Υπερασπιζόμαστε έναν δημόσιο ΕΛΓΑ και είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισή του και ιδιωτικοποίησης του».

Σχετικά Άρθρα