ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Οι φορείς τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσίευση: 16 Νοε 2016 13:20

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σύσκεψη φορέων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της 43ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καρδίτσας με πρωτοβουλία του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, με τη συμμετοχή και άλλων μαζικών φορέων του Νομού,

( ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Δικηγορικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος ΝΕ ΤΕΕ κ.α. ), καθώς και των φοιτητών και σπουδαστών, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων έχει αναλάβει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ) με το Δημοτικό Ωδείο.

Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες, η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού κινήματος της εποχής, μια κορυφαία πράξη αντίστασης των φοιτητών, της νεολαίας, αλλά και του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών ενάντια στη φασιστική χούντα.

Ήταν το αποτέλεσμα της ανάγκης του λαού μας, για δημοκρατία, για κοινωνική απελευθέρωση και λαϊκή κυριαρχία και σήμερα, 43 χρόνια μετά, οι μνήμες παραμένουν ακόμη αναλλοίωτες και ζωντανές, ενώ τα μηνύματα της εξέγερσης παραμένουν πάντα επίκαιρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έπειτα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων καθορίσθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου που θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου,

- Πλατεία Δικαστηρίων ώρα 6.00 μ.μ. : Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Δικαστηρίων

- Παυσίλυπο ώρα 6.30 μ.μ.:   Εκδήλωση αφιέρωμα στην επέτειο του Δημοτικού Ωδείου του ΔΟΠΑΚ με την Παιδική Χορωδία και τα Μουσικά Σύνολα του Δ.Ω.Κ..)

Οι φορείς καλούν τους πολίτες της Καρδίτσας να τιμήσουν την επέτειο συμμετέχοντας μαζικά στις εκδηλώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass