ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Μεγάλα τα προβλήματα στον Δήμο Φαρκαδόνας

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 10:30

ΤΡΙΚΑΛΑ

Περιοδεία, στην οποία έτυχε θερμής υποδοχής, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή, στον νομό Τρικάλων η π. υπουργός, βουλευτής Α΄ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αρχικά επισκέφτηκε τον Δήμο Φαρκαδόνας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής από τον Δήμαρχο Θανάση Μεριβάκη και εν συνεχεία την Καλαμπάκα και τον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη όπου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα Μετέωρα και την ευρύτερη περιοχή. Πριν από την αποχώρηση της από τον Νομό η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε τον «Μύλο των Ξωτικών», όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

Ο δήμαρχος κ. Μεριβάκης, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, αναφέρθηκαν – ο δήμαρχος μέσω σχετικού υπομνήματος- στις ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες στην φυτική παραγωγή, δημιουργώντας οικονομικά αδιέξοδα στους αγρότες. Επίσης, δεν παρέλειψαν να σταθούν στην καθυστέρηση των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, δημιουργώντας νέες πιο σκληρές συνθήκες επιβίωσης για τον αγροτικό κλάδο. Ζήτησαν τη συνδρομή της, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ταυτόχρονα να υλοποιηθούν τα πολυπόθητα αντιπλημμυρικά έργα.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και τα σενάρια που ακούγονται κατά καιρούς για συγχώνευση με εκείνο του Παλαμά. Πρόκειται για ένα θέμα που έθιξε Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Αναγνωστόπουλος. Να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας Ηλίας Καραμάνος αναφέρθηκε σε ζητήματα προγραμμάτων για την ανθρωπιστική κρίση που πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά στην ευρύτερη περιοχή, καθώς καταγράφεται μεγάλο πρόβλημα λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης στη χώρα. Να σημειώσουμε πως ο Βαγγέλης Ζαφείρης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την πρώην Υπουργό, «Μαντώ Μαυρογένους».

Η κ. Κεφαλογιάννη

Για την Ν.Δ. η κ. Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της είπε τα εξής: «χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνουμε Κυβέρνηση και ακόμη περισσότερη όταν γίνουμε για να έχουμε αποτελεσματικότητα και να φέρουμε την αισιοδοξία στην χώρα αλλά και πίσω την νεολαία ώστε να είμαστε περήφανοι ξανά για την πατρίδα μας που θα είναι μια δυνατή Ελλάδα μέσα στην Ε.Ε. Χρειάζεται μείωση του κόστους παραγωγής στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας και δεν θα επιτρέψουμε να σχεδιάσουν ...4ο Μνημόνιο».

Στην περιοδεία της κ. Κεφαλογιάννη στο Νομό Τρικάλων συνόδεψαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο π. υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ο π. Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης,oθεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αναγνωστόπουλος, οι πολιτευτές Θανάσης Λιούτας και Δέσποινα Λασπά, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχάλης Μπαγιώτης, ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Γιάννης Κουτσονάσιος, ο ταμίας Θανάσης Γκρέκος ,ο τομεάρχης της ΝΔ Νίκος Καρδούλας, τομεάρχες της ΝΟΔΕ,η ΔΗΜ.ΤΟ Φαρκαδόνας και Καλαμπάκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη και φίλοι της ΝΔ κ.α.

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Με ξενάγηση από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, η π. υπουργός είδε και τη δουλειά των ξωτικών στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στη χώρα, ελάχιστες ημέρες πριν την επίσημη έναρξή του. Ξεναγήθηκε, επίσης, και στο υπό διαμόρφωση Μουσείο Τσιτσάνη, αλλά και στα Οθωμανικά Λουτρά που αποτελούν αρχαιολογικό χώρο. Επίσης ο Δήμαρχος την ενημέρωσε για τρίτη προσπάθεια του Δήμου σε επίπεδο πολιτισμού και ανάπτυξης, για τη δημιουργία Διαχρονικού Μουσείου στο πρώην στρατόπεδο της ΤΑΞΥΠ. Παρόντες, επίσης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ και π. υπουργός κ. Κ. Σκρέκας, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού και υγείας κ. Μ. Λάππας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass