ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΕΦΑΑ: Πρωτοπορεί σε προγράμματα Αγωγής Υγείας

Δημοσίευση: 23 Νοε 2016 8:25

ΤΡΙΚΑΛΑ

Προγράμματα αγωγής υγείας που είναι διαθέσιμα και ελεύθερα για κάθε ενδιαφερόμενο έχουν δημιουργηθεί για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε πανελλήνιο επίπεδο, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγείας, από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για τα προγράμματα "δεν καπνίζω, γυμνάζομαι", το "Όχι στο αλκοόλ, ναι στα σπορ", "προσέχω τη διατροφή μου και γυμνάζομαι", "το ντόπινγκ καταστρέφει την υγεία και τα σπορ".

Τα προγράμματα αυτά όπως δηλώνει ο επιστημονικός υπεύθυνος καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Γιάννης Θεοδωράκης, ετοιμάσθηκαν για μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και μπορούν να υλοποιηθούν από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, αλλά και από οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται για την οργάνωση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Τα προγράμματα λειτουργούν διαδικτυακά, και οι εκπαιδευτικοί μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιούν το υλικό για την οργάνωσή τους στο σχολείο τους. Για κάθε πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί έχουν στη διάθεσή τους ενημερωτικό υλικό, οδηγίες εφαρμογής, σχετική βιβλιογραφία, και έτοιμο εκπαιδευτικό υλικό για κάθε θεματική ενότητα, με πληροφορίες, παρουσιάσεις σε power point, ασκήσεις, ιδέες για βιωματικές δραστηριότητες, παιγνίδια, κατάλληλες εκπαιδευτικές στρατηγικές και τεχνικές, θέματα για εργασίες πρότζεκτ, σχετικές ιστοσελίδες κλπ. 'Αμεση διαδικτυακή πρόσβαση στο υλικό έχουν και οι μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί, καταλήγει ο ίδιος, έχουν επίσης στη διάθεσή τους υλικό για την επιστημονική τεκμηρίωση του προγράμματος, σχετικά άρθρα και βιβλιογραφία. Τέλος τα προγράμματα αυτά, οργανώνονται με βάση συγκεκριμένες θεωρίες ευαισθητοποίησης και αλλαγής συμπεριφορών, όπως η θεωρία της κοινωνικής μάθησης, της σχεδιασμένης συμπεριφοράς, της θεωρίας των στόχων, των μοντέλο των σταδίων αλλαγής, κλπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass