ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ

Μετακινήσεις γιατρών στην Αλλόνησο

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2015 10:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:02

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε δημόσια ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, καθώς η 5η ΥΠΕ εφάρμοσε απόφασή της για μετακίνηση δυο γιατρών στην Αλόννησο. Ο κ. Σκάρλος ζητάει επιτακτικά την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση τα εξής:

«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και απολύτως δικαιολογημένα για την επιχειρούμενη βίαιη και αναγκαστική μετακίνηση δύο Ιατρών από το Κέντρο Υγείας Σοφάδων. Τα κενά στα νοσοκομεία και τις διάφορες μονάδες υγείας φαίνεται πως επιχειρούνται να καλυφθούν με… μπαλώματα από το υπουργείο Υγείας μετακινώντας άρον άρον γιατρούς. Αποτελεί μία άκρως επικίνδυνη πρακτική, μιας και τα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποδυναμώνονται ακόμη περαιτέρω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πληθυσμούς ευθύνης τους.

Συνεπώς, αυτή η πρακτική όχι μόνο δεν λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα αλλά απορυθμίζει τις δομές με κίνδυνο να υποβαθμιστεί η λειτουργία του ΚΥ Σοφάδων.

Τέτοιες αποφάσεις επιδεικνύουν πρωτοφανή άγνοια για τα λειτουργικά προβλήματα και για τον φόρτο εργασίας. Αγνοούν -εσκεμμένα(;) – πως το Κέντρο Υγείας Σοφάδων εντάσσεται στη Γ Ζώνη μιας και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση μέλη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και ασθενείς ημιορεινών και ορεινών περιοχών. Απορούμε δυστυχώς με την προκλητική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των ασθενών.

Θεωρούμε παράλληλα, ότι στο όνομα της πρόκλησης εντυπώσεων, ότι δηλαδή όλα μπορούν να  λειτουργήσουν εύρυθμα στο χώρο της δημόσιας υγείας, οι δρομολογούμενες «λύσεις», δυναμιτίζουν και αποσαθρώνουν τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν τα Κέντρα Υγείας.

Η πολιτεία έχει σαφή υποχρέωση να φροντίσει για την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών, όχι όμως «τεντώνοντας» το υπάρχον δυναμικό, που το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να «σπάσει»  η αλυσίδα στο νευραλγικό τομέα της υγείας, πολλαπλασιάζοντας και όχι μειώνοντας τα προβλήματα.

Αμετακίνητη λοιπόν απαίτηση είναι η ανάκληση της σχετικής απόφασης της 5ης ΥΠΕ για μετακίνηση γιατρών από Κέντρο Υγείας Σοφάδων που πλήττει στο πυρήνα του το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περιοχή μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass