ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 10,9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Νέοι δρόμοι και κόμβοι στη Θεσσαλία

*Ανάμεσα στα έργα ο κόμβος στο Διαχρονικό Μουσείο, δύο κόμβοι στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου και οι δρόμοι Ροδιάς-Συκαμινέας, από Βλαχογιάννι μέχρι τα όρια Ν. Τρικάλων προς Αγριελιά * Κ. Αγοραστός στην «Ε»: «Με συνεργασία, ετοιμότητα μελετών και συνεχή διεκδίκηση υλοποιούμε έργα σημαντικά για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και την ενδοθεσσαλική κυκλοφορία»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2016 14:00
 Δύο κυκλικοί κόμβοι στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου και ένας στο Διαχρονικό Μουσείο θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Λάρισας. (φωτ. αρχείου) Δύο κυκλικοί κόμβοι στην παλιά εθνική Λάρισας – Βόλου και ένας στο Διαχρονικό Μουσείο θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Λάρισας. (φωτ. αρχείου)

Τρία νέα οδικά έργα, τρεις καινούργιοι κυκλικοί κόμβοι και τέσσερις ισόπεδοι κόμβοι συνολικού προϋπολογισμού 10,9 εκατομμυρίων ευρώ θα κατασκευαστούν στη Θεσσαλία με χρηματοδότηση από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης εντάσσονται στο ΠΔΕ τα εξής έργα:

-«Κατασκευή δρόμου από Βλαχογιάννι μέχρι τα όρια Ν. Τρικάλων προς Αγριελιά» και «Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Ροδιάς-Συκαμινέας» (Ν. Λάρισας), συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ.

-«Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Περιφερειακή Οδό Λάρισας-Τρικάλων» (Διαχρονικό Μουσείο – Κόμβος ΑΕΛ), «Κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων στην Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου» (ένας στα διοικητικά όρια της ΠΕ Λάρισας κι ένας στα διοικητικά όρια της ΠΕ Μαγνησίας) και «Δημιουργία τεσσάρων σύγχρονων κόμβων στον Δήμο Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ.

-«Κατασκευή οδού Ιερά Μονή Σπηλιάς- Βραγγιανά (τμήμα οδού Ι.Μ. Σπηλιάς-Στεφανιάδα)» (Ν. Καρδίτσας), προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά σ’ ολόκληρη τη χώρα εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 23 νέα έργα οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 39 εκατ. Τα έργα στοχεύουν στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και στη βελτίωση της λειτουργικότητας της οδικής δικτύωσης σε κάθε περιοχή.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Όλα τα έργα εντάσσονται στο ΠΔΕ του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, όπως είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη επίσκεψη στη Θεσσαλία του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Γιώργου Δέδε και τη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Άλλωστε, η Περιφέρεια θα υλοποιήσει τα έργα πλην των τεσσάρων ισόπεδων κόμβων μέσα στον Δήμο Βόλου.

«Με σχεδιασμό, συνεργασία, ετοιμότητα μελετών, συνεχή διεκδίκηση με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, δρομολογούμε και υλοποιούμε έργα σημαντικά για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και την ενδοθεσσαλική κυκλοφορία», δήλωσε στην «Ε» ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Για τα συγκεκριμένα έργα έχουμε συνεργαστεί τόσο με το υπουργείο Υποδομών όσο και με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με τα νέα έργα ικανοποιούμε αιτήματα πολλών ετών των ανθρώπινων κοινοτήτων, ενώ ταυτόχρονα παροχετεύεται «ζεστό» χρήμα στην τοπική οικονομία, δημιουργούνται και στηρίζονται θέσεις εργασίας.

Ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά ότι παρ’ όλο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μπορούμε και είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι για τους Θεσσαλούς καθώς στα έργα αυτά διεισδύουν οι επιθυμίες τους».

ΑΘΗΝΑ (Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass