ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δυναμώνουμε και ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας

* Παρουσίασε προτάσεις για τον Πρωτογενή Τομέα

Δημοσίευση: 28 Νοε 2016 15:23

Την πεποίθηση ότι το μεγάλο σοσιαλιστικό κίνημα ξαναβρίσκει τον εαυτό του και τους ισχυρούς δεσμούς που είχε με την ελληνική κοινωνία, εξέφρασε σε πολιτική εκδήλωση στην Καρδίτσα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κ. Φώφη Γεννηματά μιλώντας το Σάββατο το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο αναψυκτήριο Παυσιλύπου.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τους ότι «τα δίνουν όλα στους δανειστές» προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση!

«Δεν σας κρύβω» δήλωσε στον κόσμο «ότι ανησυχούμε πολύ γιατί η κυβέρνηση αυτή έχει μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα! Πηγαίνει στη διαπραγμάτευση κάθε φορά με την πλάτη στον τοίχο και προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία παραδίδεται! Τα δίνει όλα… Λέει ναι σε όλα! Ο κ. Τσίπρας έχει γίνει ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης!

Αναφερόμενη στη μεγάλη εξόρμηση που πραγματοποιεί η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» σε όλη την Ελλάδα, η κ. Γεννηματά τόνισε:«Το οδοιπορικό που κάνουμε έχει στόχο τη διαμόρφωση μια νέας εθνικής αναπτυξιακής και κοινωνικής συμφωνίας για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν και πάλι αξία στον τόπο με τρείς λέξεις: Απασχόληση - ανάπτυξη - αλληλεγγύη! Η λύση για τη χώρα δεν είναι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η παλινόρθωση της δεξιάς! Διεκδικούμε την εθνική συνεννόηση, αλλαγή πολιτικής, εθνική γραμμή για τον τόπο! Διεκδικούμε ταυτόχρονα την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, την δική μας καθοριστική ενίσχυση έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβάλλουμε της εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Την κ. Γεννηματά προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Χρήστος Δημακόπουλος, ενώ την ομιλία της παρακολούθησαν μεταξύ άλλων γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Καρδίτσας κ. Νίκος Σαλαγιάννης, οι δήμαρχοι Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, πρώην βουλευτές, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και πολλά τοπικά κομματικά στελέχη.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η κ. Γεννηματά είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο, αλλά και μακρά σύσκεψη με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, όπου μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Ο πρωτογενής τομέας είναι υπό διωγμό! Επιβάλλονται φόροι, ασφαλιστικές εισφορές που εξοντώνουν τους αγρότες. Είμαστε οι πρώτοι που καταγγείλαμε τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Προειδοποιήσαμε πως πάνε σε εξόντωση τον αγρότη.Η χώρα χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους – κοινωνίας- αγοράς. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε έχουν ως στόχο την Εθνική Αναπτυξιακή και Κοινωνική Συμφωνία για Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, θα επιταχύνουν την ανάπτυξη και τις νέες επενδύσεις, θα φέρουν θέσεις εργασίας, αλλά και θα εγγυηθούν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Ενδεικτικά αναφέρω προτάσεις που έχουμε καταθέσει στον διάλογο.

1. Μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% στα επόμενα 3 χρόνια.

2. Επαναφορά των έμμεσων (και ειδικών) φόρων στην παραγωγή, στο προηγούμενο ύψος τους, προ των αυξήσεων που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Κατά προτεραιότητα στον τουρισμό, στο κρασί, στις ζυθοποιίες, στην εστίαση.

3. Απαλλαγή για 3 χρόνια από συνταξιοδοτικές εισφορές των νέων που ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα (και αποπληρωμή τους στη διάρκεια του εργασιακού βίου).

4. Καθιέρωση της «δεύτερης ευκαιρίας» για τους έντιμους και ικανούς Μικρομεσαίους που «ατύχησαν», ώστε να επιχειρήσουν εκ νέου αξιοποιώντας την εμπειρία τους.

Συμψηφισμός των οφειλών του κράτους με τα χρέη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτό.

Μείωση των πρόσθετων χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις (και ιδίως τις μικρομεσαίες).

5. Εθνικό σχέδιο εξαγωγών με έμφαση στο branding και το clustering και υποστήριξη του μικρομεσαίου εξαγωγέα με αναβάθμιση του Enterprise Greece

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει σταθερά τους αγρότες. Προτείνουμε:

Ο φόρος να επανέλθει στο 13% και επιστροφή 5 μονάδες ΦΠΑ στους οργανωμένους παραγωγούς για μείωση του κόστους παραγωγής.

Ασφαλιστικές εισφορές από το ένα για το νέο ζευγάρι αγροτών τα πρώτα πέντε χρόνια.

Δημιουργία ταμείου (ΕΤΕΑΝ) χρηματοδότησης των παραγωγικών επενδύσεων στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων.

Σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Προγράμματα στήριξης των εξαγωγών με ενέργειες προώθησης των αγροτικών προϊόντων αξιοποιώντας τα κοινοτικά προγράμματα και χρηματοδότησης.

Επιτάχυνση της εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και πλήρη εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2020 ώστε οι αγρότες και ο πρωτογενής τομέας να αξιοποιήσουν πλήρως τα 20 περίπου δισ. ευρώ που εξασφαλίσαμε με σωστή διαπραγμάτευση.

Άμεση καταβολή των ενισχύσεων από ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ.

Σύνδεση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας με την απασχόληση».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass