ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Χιόνι σε ορεινά της Δ. Θεσσαλίας και στην Μαγνησία

Δημοσίευση: 30 Νοε 2016 9:15

ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι το σκηνικό του καιρού, που έχει διαμορφωθεί στον νομό Τρικάλων, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Μέχρι χθες το μεσημέρι σημειώνονταν χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Πύλης και της Καλαμπάκας με υψόμετρο τα 1.000 μέτρα. Από νωρίς το πρωί, 18 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, αλλά και των δήμων, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Χρειάστηκε να επέμβουν στο εθνικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο και στις περιοχές του Αγιόφυλλου, Μαλακασίου και Περτουλίου, είτε με καθαρισμό, είτε με ρίψη αλατιού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη, μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν είχαν σημειωθεί προβλήματα, με το ύψος του χιονιού, σε ορισμένα σημεία, να αγγίζει και να ξεπερνά τους 10 πόντους.

Η προσοχή των αρμόδιων Αρχών του νομού στρέφεται τώρα στις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέπονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Τέλος, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εφιστά την προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν στα πεδινά και τα ορεινά του νομού.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Όσον αφορά στον νομό Καρδίτσας, χθες βράδυ χιόνιζε σε όλο τον ορεινό όγκο, με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ χαμηλές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, προσθέτοντας πως το ύψος του χιονιού φτάνει στα 15 εκατοστά στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου. Πάντως, το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας βρίσκονται σε επιφυλακή, ρίχνοντας αλάτι όπου χρειάζεται.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Έφθασε ο χιονιάς και στην Μαγνησία, κυρίως στα ορεινά του Πηλίου, όπου ξεκίνησε η χιονόπτωση από τις 7 το απόγευμα και σταδιακά άρχισε να ασπρίζει στέγες και ύπαιθρο, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους δρόμους.

Η θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου στις 8 χθες βράδυ ήταν στους -4 και κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένονταν να πέσει στους -7.

Στον Βόλο χθες έριχνε χιονόνερο και τα θερμόμετρα έδειχναν 6 βαθμούς, ενώ η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, είναι έτοιμη με δεκάδες μηχανήματα να αποχιονίσουν τους δρόμους εφ’ όσον χρειασθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass