Στην Αγιά προτάθηκε να γίνει η συνάντηση «Οικολόγων Πράσινων» όλων των Βαλκανίων

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2016 16:10

Συνάντηση των Βαλκάνιων Πράσινων στα Σκόπια, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πράσινου Κόμματος της FYROM (DOM) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, στο πλαίσιο του Βαλκανικού Δικτύου, με θέμα: «Να Πρασινίσουμε τις Βαλκανικές Οικονομίες», το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Νοεμβρίου.

Η συμμετοχή ήταν πολυμελής από όλες τις χώρες των Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Μολδαβία, Βοσνία, Σερβία, Κόσσοβο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και βέβαια η διοργανώτρια FYROM) και την ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Άρης Καλπίας, απεσταλμένος της ΕΓ για το Βαλκανικό Δίκτυο, Κώστας Διάκος, Υπεύθυνος της ΕΓ για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος και το μέλος της ΕΓ, Τηλέμαχος Σπασίδης.
Όπως ανακοίνωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Ελλάδας: «Το Σάββατο συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στην ενεργειακή, αγροτική και τεχνολογική πολιτική στις οικονομίες των Βαλκανίων, με στόχο τη συμμόρφωση στις συμφωνίες του Παρισιού για τη κλιματική αλλαγή (COP21). Τονίστηκαν κυρίως οι προνομιακές γεωγραφικές και καιρικές συνθήκες των Βαλκανίων για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και έγιναν τοποθετήσεις γενικότερα γύρω από την Πράσινη Οικονομία αλλά και ειδικότερα ανά χώρα και ανά οικονομικό αντικείμενο.
Την Κυριακή την συνδιάσκεψη άνοιξε, με εμβόλιμη ξεχωριστή συνεδρίαση, η ελληνική αντιπροσωπεία, με την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων που σχεδιασμένα είχαν χωριστεί σε δύο μέρη. Τις ελληνικές θέσεις για την οικονομία στο πλαίσιο των βαλκανικών δεδομένων και των προβλημάτων της κρίσης που επικρατεί στη χώρα, παρουσίασε ο Αρης Καλπίας. Οι ελληνικές παρουσιάσεις θεωρήθηκαν επιτυχημένες και απέσπασαν θετικές κριτικές.
Η ελληνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της πρότασης τους για εξειδίκευση πλέον των κοινών θέσεων των πράσινων βαλκανικών κομμάτων σε επί μέρους θέματα, έθεσαν υποψηφιότητα για την επόμενη συνδιάσκεψη του Βαλκανικού Δικτύου στην Ελλάδα και όχι στις μεγάλες πόλεις αλλά σε αγροτική περιοχή, ώστε να συζητηθούν καλές πρακτικές στη πρωτογενή παραγωγική οικονομία της Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, τηρουμένων και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και της κοινωνικής συγκρότησης στα Βαλκάνια. Η πρόταση λοιπόν της Αγιάς, ως σημείου επόμενης συνάντησης, έτυχε εξαιρετικής αποδοχής από όλους/ες. Μένει να κριθεί στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, στις αρχές του Δεκέμβρη στην Γλασκώβη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass