ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΟΑΣΚ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Μπλόκα στις εθνικές οδούς μετά τις γιορτές!

* Στις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Λάρισα

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2016 8:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κάλεσμα για μαζική και δυναμική συμμετοχή στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο της ερχόμενης Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου (12μ) απηύθηνε στους αγρότες του Νομού μέσω συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος για την επιβίωση όλων!

Ο δημοφιλής αγροτοσυνδικαλιστής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι και αυτές οι κινητοποιήσεις θα έχουν θετικό αποτέλεσμα για τον αγροτικό κόσμο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται υπό διωγμό από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και απειλείται πλέον ευθέως με αφανισμό από τα νέα σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα της πρώτης… «αριστερής» ελληνικής κυβέρνησης!

Επιπλέον – πρόσθεσε ο κ. Μπούτας - νέα προβλήματα, ταλανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες του Ν. Καρδίτσας, όπως οι καταστροφές στα βαμβάκια από τις άκαιρες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις, αλλά και ενωρίτερα από θεομηνίες και πλημμύρες την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016!

«Το πλαίσιο αιτημάτων» τόνισε «αγκαλιάζει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, δεν επικεντρώνεται σε μια ομάδα αγροτών ή σε ορισμένα προβλήματα. Ο αγώνας πρέπει να είναι παναγροτικός και όχι από ορισμένους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί, γιατί τα αιτήματα αγκαλιάζουν όλους τους αγροτο-κτηνοτρόφους. Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών είναι οι φυσικοί σύμμαχοί μας, έχουμε κοινά προβλήματα τα χαράτσια, τα κόκκινα δάνεια, τη φοροληστεία, το ασφαλιστικό τερατούργημα, τις μειώσεις των συντάξεων, γι' αυτό δίνουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, ενάντια και στον κοινωνικό αυτοματισμό που θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας με το στήσιμο των νέων μπλόκων και των όποιων μέτρων καταστολής».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις περσινές κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστάτησε η Καρδίτσα, ο κ. Μπούτας είπε πως χάρη σε αυτές, επιτεύχθηκε ελάφρυνση των φορολογικών μέτρων για τους αγρότες, δεν προχώρησαν αγροτοδικεία, ενώ καθυστέρησε και η εφαρμογή του ασφαλιστικού.

Επίσης διατύπωσε ένα νέο αίτημα για ισχύ ακατάσχετου λογαριασμού και για τους αγρότες.

Να σημειωθεί ότι για τις 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική σύσκεψη της επιτροπής των μπλόκων στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, όπου και θα παρθούν αποφάσεις για την συνέχεια του αγώνα με ποιο πιθανή εξέλιξη αμέσως μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, το στήσιμο μπλόκων στις εθνικές οδούς της χώρας.

ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΥΖΩΝΩΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Στο μεταξύ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου αγροτών/κτηνοτρόφων του Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, επισήμανε ότι σήμερα στις 10 το πρωί, αγρότες της περιοχής Παιονίας θα συγκεντρωθούν στη γέφυρα του Αξιού και στις 11 θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα προς το τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο θα αποκλείσουν συμβολικά. «Η διάρκεια αποκλεισμού του τελωνείου στους Ευζώνους, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, όπου αναμένεται να φτάσουμε στις 12 το μεσημέρι, θα εξαρτηθεί απο τις δυνάμεις μας» επισήμανε ο ίδιος και κατήγγειλε: «Από όσα μας είπαν πέρυσι στα μπλόκα, βγαίνουν τα αντίθετα». Διευκρινίζοντας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μείωση, κατά 50%, της εξισωτικής αποζημίωσης, λόγω τριπλασιασμού του αριθμού των δικαιούχων, αλλά και λόγω του ότι οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις περί ακατάσχετου λογαριασμού, τη στιγμή που -όπως είπε- 80% των αγροτών - κτηνοτρόφων έχουν λογαριασμό είτε προς κατάσχεση, είτε δεσμευμένο από εφορία, ταμεία και τρίτους. Επιπλέον, στα θέματα που ταλανίζουν αγρότες και κτηνοτρόφους, συμπεριλαμβάνεται το ασφαλιστικό.

«Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο αγώνας, που χάνεται, είναι αυτός που δεν δίνεται. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η γη θα παραμείνει στα χέρια των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Καρυπίδης και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Παιονίας αριθμεί 4.270 αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ ο νομός Κιλκίς συνολικά 14.000.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass